Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Gemeentelijk minimabeleid scoort goed in FNV-rapport

Het minimabeleid van de gemeente Etten-Leur is positief beoordeeld in het jaarlijkse FNV-rapport "Gemeente wees minimaal sociaal 2001". In dit onderzoek zijn 207 gemeenten onder de loep genomen. Het college van b en w heeft kennis genomen van het rapport en legt het op 26 februari voor aan de Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken.

Subsidie voor Vrouwen Advies Commissie (VAC)

Burgemeester en wethouders hebben aan de Vrouwen Advies Commissie (VAC) een subsidie toegekend van ruim 1900,-. De VAC had een verzoek ingediend om een subsidie voor haar exploitatiekosten 2001 op grond van de woonconsumentenregeling.

Stand van zaken rondom inkoopbeleid

Het college van b en w heeft kennis genomen van een stand van zaken rondom het inkoopbeleid. Deze informatie wordt ook ter kennis gebracht van de Commissie Financiën, Informatisering en Milieu. Per
1 januari 2002 is het inkoopbeleid ingevoerd in de werkorganisatie. In februari/maart volgen managementgesprekken met leidinggevenden, o.a. om te bekijken hoe het inkoopbeleid opgepakt gaat worden in de werkorganisatie. Het contract met het Inkoopbureau West-Brabant is ondertekend en werving van de inkopers verloopt op zich voorspoedig. De seniorinkoper is nog niet aangetrokken. De raad zal twee keer per jaar, bij de najaarsnota en het jaarverslag, geïnformeerd worden over de voortgang.

Pilotproject Woonstichting

Het b en w-college heeft besloten om het renovatieproject van de Woonstichting Etten-Leur aan de Antwerpenlei en de Van Rooylaan aan te merken als pilotproject waarmee ervaring kan worden opgedaan in het kader van de aanpak van geluidssanering. Onder het twintigtal te renoveren woningen bevinden zich acht woningen die op de zogenaamde Raillijst staan. In opdracht van het Ministerie van VROM is jaren geleden een inventarisatie gemaakt van woningen die als gevolg van weg- of railverkeer een te hoge geluidsbelasting op hun gevels hebben. Het college vraagt in overleg met de Woonstichting bij de Regeling Milieu en Afval van de regio Breda budget aan voor geluidssanering van deze woningen.

Nieuw record voor gemeentelijke website

In de maand januari is het aantal geraadpleegde pagina's van de gemeentelijke internetsite www.etten-leur.nl opnieuw tot een record gestegen. Er zijn maar liefst 6758 pageviews geregistreerd. Het vorige record dateert van oktober 2001 met 5458 pageviews. De maand januari 2002 was eveneens goed voor een nieuw dagrecord: 319 pageviews op 17 januari.

Stand van zaken en plan van aanpak Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de huidige stand van zaken en de voorgestelde vervolgtrajecten van het project Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV). Momenteel wordt er in de gemeenten Etten-Leur, Breda en Oosterhout een quick scan uitgevoerd naar de beschikbaarheid van verschillende vervoerssystemen en worden al inrichtingsontwerpen gemaakt voor verschillende onderdelen in het voorkeurstracé. Wat betreft Etten-Leur wordt er nog steeds van uitgegaan dat er een hoogwaardig weggebonden openbaar vervoersysteem komt.

Afwijzen planschadevergoeding

Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het advies van de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften om het bezwaarschrift van Machinehandel Jansen B.V. tegen het afwijzen van een verzoek om planschadevergoeding op grond van artikel 49 Wet Ruimtelijke Ordening af te wijzen. Het college stelt de gemeenteraad in de vergadering van 4 maart voor om het advies van de commissie te volgen en het bezwaar dus ongegrond te verklaren.

Commissievergaderingen

Op dinsdag 26 februari houdt de Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de vastgestelde agenda staan onder ondere:
* Onderhoudsplanning schoolgebouwen primair onderwijs uitvoeringsjaar 2002 (openbare en bijzondere scholen)
* Bijplaatsen van drie noodlokalen en vervangen van drie noodlokalen (totaal te plaatsen zes noodlokalen in verdiepingbouw) bij R.K. Basisschool "De Vier Heemskinderen

* Invulling van het budget nota jeugdbeleid 2002
De Commissie Algemene, Bestuurlijke en Economische Zaken houdt op maandag 25 februari vanaf 19.00 uur een openbare vergadering in het gemeentehuis. Op de vastgestelde agenda staan de volgende onderwerpen:

* Medianota

* Protocol Wet Openbaarheid van Bestuur

* Dualisering - Reglement van orde

Opheffing Bestuurscommissie Sociale Zaken

Burgemeester en wethouders zijn er voorstander van om, met name vanwege bedrijfsorganisatorische redenen die de intreding van de Wet Dualisering met zich meebrengt, de Bestuurscommissie Sociale Zaken op te heffen. De meerwaarde van de commissie weegt niet op tegen de voordelen, zo vinden zij. Het college bereidt een voorstel aan de gemeenteraad voor om de Bestuurscommissie op te heffen.

Uitgangspunten reconstructie Rode Poort

Burgemeester en wethouders hebben de uitgangspunten voor het opstellen van een ontwerp-reconstructieplan voor de Rode Poort vastgesteld. Het college gaat uit van een inrichting van de hoofdrijbaan met een snelheidsregime van 50 km/h en een duidelijke voorrangsregeling, de aanleg van vrijliggende fietspaden en goed begaanbare trottoirs, inrichten van veilige oversteekvoorzieningen op cruciale plaatsen, aanleg van parkeervoorzieningen voor de bewoners. Op maandag 18 februari legt het college deze notitie ter advisering voor aan de Commissie Openbare Werken, Volkshuisvesting en Cultuur.

Inrichtingsplan Brabantpark fase II

Het college van b en w heeft het inrichtingsplan Brabantpark fase II vastgesteld. Daarnaast heeft het college kennis genomen van de planning. De eenmalige inrichtingskosten bedragen ruim 490.417,- en worden ten laste gebracht van het budget Parklaan - aanleg groenvoorzieningen. In april wordt het plan voorgelegd aan de raadscommissie en in mei volgt de ter inzagelegging . Uitvoering is voorzien vanaf september 2002.

Tarieven gebruik Raadzaal/Trouwkerkje vastgesteld

B en w hebben de huurtarieven voor het gebruik van de Raadzaal en het Trouwkerkje in 2002 vastgesteld. Jaarlijks past het college de huurprijs van gemeentelijke gebouwen voor mulitfunctioneel gebruik aan. Voor 2002 zijn de huurprijzen omgezet van guldens naar euro's en afgerond naar boven op hele eurobedragen.

Informatie over gemeenteraadsverkiezing op www.etten-leur.nl

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van het huidige informatieaanbod over de gemeenteraadsverkiezing. Zo zijn op dit moment de berichten "Op weg naar de gemeenteraadsverkiezing" (inclusief brochuretekst) en "Stemmen voor de leden van de gemeenteraad" (inclusief de brochure over stemmen bij volmacht en stemmen in een ander stembureau) oproepbaar. Ook staan de vastgestelde nummering van de kandidatenlijsten en de geldig verklaarde kandidatenlijsten per partij op de website. In de komende periode zullen nog veel berichten volgen, onder meer de lijst met stembureaus, de promotie onder nieuwe kiezers, de verspreiding van oproepkaarten en de presentatie van de verkiezingsuitslag.