Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 17-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-5373 7697

Aanrijding met gewonde
LELYSTAD Op de kruising van de Zuigerplasdreef met de Gordiaandreef verleende zaterdagmiddag een 75-jarige inwoonster van Lelystad, rijdende in een brommobiel, geen voorrang aan een 60-jarige automobilist uit Lelystad. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Naast het brommobiel werden kapotte bierflesjes aangetroffen, waardoor het slachtoffer in een walm van alcoholdamp lag. Haar is een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over ca. tien dagen bekend.

Wietplantage
ALMERE In een woning aan de Vrijmarkt ontdekte de politie zaterdagmiddag, naar aanleiding van tips, een wietplantage. Buiten hing een sterkte wietgeur. Bij controle van het pand waren de bewoners net aan het oogsten. De plantage bestond uit 168 volwassen planten en 200 stekjes. De gehele plantage werd ontmanteld en vernietigd. Twee mannen en een vrouw (30, 36 en 28, allen uit Almere), werden aangehouden. Na verhoor zijn de verdachten in vrijheid gesteld.

Aanrijding onder invloed van alcohol
LELYSTAD Een 33-jarige automobilist uit Sneek raakte zaterdagnacht op de A-6 in de linker berm. Hij verloor de macht over het stuur en kwam in de bermsloot tot stilstand. Bij de ademanalyse kwam hij tot 535 ug/l (1,21 promille). De auto raakte zwaar beschadigd en de verdachte krijgt een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
DRONTEN Op Het Diep hield de politie zaterdagnacht een 33-jarige automobilist uit Dronten aan. De man reed onder invloed van alcohol. Hij blies 380 ug/l (0,86 promille). Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Verkeerscontrole op Urk
URK De politie heeft zaterdagavond/-nacht een verkeerscontrole gehouden. De controle werd rijdend uitgevoerd door motorrijders en was voornamelijk gericht op brom- en snorfietsers. Van de ongeveer 20 gecontroleerde bestuurders zijn er 13 aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. 11 van hen waren daadwerkelijk boven de wettelijke norm (van 260 tot 575 ug/l (0,50 tot 1,30 promille)). De bestuurder van een fiets blies 830 ug/l (1,88 promille). Twee bestuurders hadden hun verzekering niet voor elkaar en 12 reden er zonder helm. De passagier van één bromfietser uitte bedreigingen tegen de politie en is aangehouden. Deze verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.