Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 12.10 uur

Motorrijder komt na achtervolging ten val

UTRECHT - Een 17-jarige jongen werd zaterdagavond aan de Van Heuven Goedhartlaan aangehouden toen hij na een achtervolging door de politie op zijn gestolen motor ten val kwam.

Surveillerende agenten zagen de jongen op de motorfiets rijden en wisten dat een soortgelijke motor stond gesignaleerd als zijnde gestolen.
Toen zij de berijder ter controle wilden staande houden, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging probeerde de motorrijder voor de politie-auto langs het trottoir op te rijden. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val tegen een paal.

De verdachte was slecht aanspreekbaar en had rugletsel. Hij werd overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis waar hij de nacht moest blijven.
Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uit onderzoek bleek de motor inderdaad te zijn gestolen.

Vrouw ernstig gewond na val

UTRECHT - Een vrouw (leeftijd onbekend) raakte zaterdagmiddag rond 17.00 uur zwaar gewond toen zij met haar bromfiets tegen een markeringsbord aanreed en ten val kwam.

Een getuige zag dat de vrouw viel en stil op de grond bleef liggen en waarschuwde de politie en ambulance.
De vrouw werd naar het UMC vervoerd en ligt daar in kritieke toestand. Het is onbekend waarom de vrouw tegen het bord aanreed.

Snelheidscontrole

UTRECHT Zaterdag tussen half elf en half twee werd een snelheidscontrole gehouden op de Europalaan. Er werden 1528 autos gecontroleerd waarvan er 354 te hard reden. De hoogste gemeten snelheid was 100 km/u. Ter plaatse is maximaal 50 km/u toegestaan.

Trance Energy

UTRECHT Ongeveer honderd politiemensen hebben in de nacht van zaterdag op zondag bijgedragen aan een rustig verloop van Trance Energy. Er werden 26 personen aangehouden omdat zij verdovende middelen in hun bezit hadden.
Twee mannen werden ingesloten op het bureau . Een 20-jarige man uit Kesteren omdat hij een grote hoeveelheid drugs bij zich had: 33 XTC-pillen en hasj.
Een 21-jarige Utrechter werd ingesloten omdat hij zich na een vechtpartij verzette tegen zijn aanhouding door de politie.