Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2002 Persebrichten district Eemland zuid, 12.25 uur

Alcoholcontrole

LEUSDEN/ACHTERVELD Aan de Moorsterweg, Postweg en Koningin Julianaweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden. Er werden 145 blaastesten afgenomen.
Geen van de bestuurders had teveel gedronken.

Aanhoudingen na vechtpartij

ACHTERVELD Aan de Aschatterweg ontstond in de nacht van zaterdag op zondag een vechtpartij tussen een tiental jongeren. Een aantal jongens reed op de fiets en werd ingehaald door een auto. De inzittenden van de auto stapten uit en vielen de fietsende jongens lastig. Er ontstond een vechtpartij waarbij één van de jongens met zijn fiets in de sloot belandde.
Een getuige had de vechtpartij gezien en gaf het kenteken van de auto door aan de politie.
De vier inzittenden van de auto konden daarna worden aangehouden in de omgeving. Het betroffen vier inwoners van Amersfoort, variërend in leeftijd van 21 tot 28 jaar.

Verkeerscontroles

WOUDENBERG Aan de Moorsterweg werd in de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht een snelheidscontrole gehouden. Tien automobilisten werden staande gehouden omdat zij de maximum snelheid van 60 km/u overschreden. Zij kregen direct een bekeuring mee.
De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u.

LEUSDEN Aan de Aschatterweg werd in de nacht van zaterdag op zondag een algemene verkeerscontrole gehouden. Vier automobilisten werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en zeven bestuurders kregen een boete omdat zij geen goede verlichting voerden. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had.

ACHTERVELD Aan de Hessenweg vond zaterdagavond een algemene verkeerscontrole plaats.
Er werden 170 autos gecontroleerd. Tien automobilisten reden te hard, twee droegen geen gordel en bij een auto was de verlichting niet in orde.