Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 12.35 uur

Dodelijke aanrijding aanvulling en rectificatie van politiebericht 16-02-2002

RHENEN Aan de Utrechtsestraatweg raakte zaterdagochtend kort na negen uur een 44-jarige man uit Ochten dodelijk gewond bij een aanrijding. De man was met zijn collega bezig met bestrating toen een automobilist tegen de aanhangwagen van de mannen aanreed. De man die zich tussen de aanhanger en de auto bevond, was na de klap op slag dood. Zijn collega die op de aanhangwagen stond, een 23 jarige man uit Ochten, werd van de wagen geslingerd en hield hieraan knieletsel over. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden. De bestuurder die tegen de aanhangwagen reed, een 26 jarige man uit Elst, is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De weg is tussen 09.15 en 12.15 uur afgesloten geweest.
De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Onder invloed

VEENENDAAL Rond 23.45 uur zaterdagavond controleerden surveillerende agenten een fout geparkeerd staande auto op de Kerkewijk. De bestuurder van de auto, een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, was het niet eens met de boete die hij kreeg en zette zijn auto weg. Hierop is de man gecontroleerd op rijden onder invloed. Aangezien hij niet mee wilde werken is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij reed zonder geldig rijbewijs en dat hij nog diverse boetes had openstaan. Deze wilde hij niet betalen waardoor hij ingesloten is.

Snelheidscontrole

RENSWOUDE Zaterdag tussen 14.15 uur en 16.15 uur controleerde de politie aan de Dorpstraat op snelheid. In totaal passeerden 1309 autos het controlepunt. 101 Automobilisten reden harder dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h.