Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2002 Persbericht district Kerkrade (HP 14.30 uur) Zondag 17 februari 2002

Landgraaf, rijden onder invloed:
Een 19 jarige inwoner van Landgraaf is zondagmorgen 17 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Het alcoholgebruik van de automobilist bleek omstreeks 03.15 uur bij een routinecontrole op de Beuteweg te Landgraaf. De bestuurder bleek bij het eerste contact behoorlijk naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest verlenen aan het afleggen van een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek tevens zonder rijbewijs te rijden. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Kerkrade, woninginbraak:
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Rolduckerweg te Kerkrade. De toegang tot de woning werd verkregen na het inslaan van een ruit aan de achterzijde van de woning. Ontvreemd werden onder andere een stereotoren, een videorecorder, een fotocamera en een laptop. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Landgraaf, drugs in auto aangetroffen:
De politie heeft zondagmorgen 17 februari 2002 op de Schachtstraat te Landgraaf twee mannen aangehouden na het aantreffen van voornamelijk softdrugs in de auto.
Een politiepatrouille zag zondagmorgen omstreeks 00.30 uur op de Schachtstraat te Landgraaf een personenauto geparkeerd staan waarin drie personen zaten. Bij de controle bleek dat het drietal behoorlijk wat aan Bacchus had geofferd. In de auto werd een stuk verwarmingsbuis aangetroffen met all;e kenmerken van een wapenstok. Deze werd door de politie in beslag genomen. Bij een verdere controle trof de politie in een heuptasje van een van de inzittenden diverse geprijsde zakjes marihuana (6 euro) aan terwijl ook diverse kaartjes werden aangetroffen voerende het opschrift wiedtaxi. Daarnaast werd bij hem een opiumpijpje aangetroffen. Verder werd in de auto een bolletje cocaïne aangetroffen terwijl een tweede inzittende ook in het bezit was van twee zakjes marihuana. Het tweetal bij wie de softdrugs werden aangetroffen zijn door de politie aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. De derde inzittenden die geen overtredingen had gepleegd kon vertrekken. De politie maakte wegens het bezit van de softdrugs en het slagwapen proces-verbaal op tegen het aangehouden tweetal.