Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-02-2002
Persberichten district Heerlen (HP 14.35 uur) Zondag 17 februari 2002

Heerlen, rijden onder invloed:
Zaterdagavond 16 februari 2002 heeft de politie tegen een 32 jarige inwoner van Schinveld proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De automobilist reed zaterdagavond omstreeks 21.15 uur over de Terhoevenderweg te Heerlen waar hij door een politiepatrouille werd gecontroleerd. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik nogmaals werd bevestigd door een alcoholblaastest. Hij werd daarna meegenomen naar het politiebureau waar de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aanwees tussen 1.2 en 1.3 promille. Tegen de inwoner van Schinveld werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur in zijn bezit.

Brunssum, benadeelde verkeersongeval onder invloed: Zondagmorgen 17 februari 2002 omstreeks 03.20 uur heeft op de kruising Pastoor Heusschenstraat / Pastoor Hagenstraat / Meelovenstraat te Brunssum een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee personenautos. Een 23 jarige automobiliste uit Eygelshoven verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 24 jarige automobilist uit Brunssum. De automobiliste liep bij het verkeersongeval letsel op en werd met een ambulance overgebracht naar het Atrium ziekenhuis te Heerlen. De benadeelde partij in de aanrijding bleek naar alcohol te ruiken waarna deze een alcoholblaastest moest ondergaan. De uitslag daarvan gaf aan dat er alcohol in het spel was, waarna deze bestuurder meegenomen werd naar het politiebureau. Daar gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen beide bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Een bergingsbedrijf moest beide autos wegslepen. Het juiste letsel van de inwoonster uit Eygelshoven is onbekend.

Voerendaal, wonininbraak:
Zondagmorgen 17 februari 2002 werd omstreeks 01.00 uur een inbraak vastgesteld in een woning aan de Desteijnstraat te Voerendaal. De bewoner had zaterdagavond zijn woning verlaten en sloot deze goed af. Toen hij omstreeks 01.00 uur terug kwam bleek dat een inbreker aan de achterzijde van de woning een tuindeur met een breekvoorwerp had opengebroken. De gehele woning werd doorzocht waarbij stereoapparatuur, fototoestellen, een videorecorder, rijbewijs, paspoorten, een kentekenbewijs en enkele betaalpasjes werden ontvreemd. Van de inbraak is door de benadeelde aangifte gedaan. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen, aangehouden na bedreiging:
Twee inwoners van Heerlen zijn zaterdag 16 februari 2002 door de politie aangehouden nadat zij de bestuurder van een bestelauto bedriegden met een vuurwapen.
Een 26 jarige bestuurder van een bestelauto was zaterdag omstreeks 17.00 uur doende met het achteruit inparkeren van zijn bedrijfsvoertuig aan de Wannerstraat te Heerlen. Hij bracht zijn auto tot stilstand nadat hij zag dat een bestuurder van een bromfiets met een passagier tussen zijn achteruit rijdende auto en een geparkeerde auto wilde gaan rijden. Mogelijk was de doorrijruimte te klein want de bestuurder van de bromfiets week hierna uit en reed om de bedrijfsauto heen. Dat ging gepaard met flink wat scheldwoorden en gebaren van beide passagiers van de bromfiets. De bestuurder beantwoordde de scheldkanonnade waarbij de bromfiets met beide personen terugkeerde en de bestuurder van de bromfiets de chauffeur ter verantwoording riep. Nadat deze laatste niet inging op de provocaties maar wel zei dat de bestuurder zich moest gedragen in het verkeer, trok de bestuurder van de bromfiets een vuurwapen onder zijn kleding vandaan waarmee hij de chauffeur bedreigde. Deze liet zich niet onbetuigd en sloeg de bromfietsbestuurder welke daarna vertrok. De bromfietsbestuurder en zijn passagier vetrokken daarna.
De gewaarschuwde politie kon het tweetal op het Corneliusplein te Heerlen aanhouden. Het bleken een 17 jarige inwoner van Heerlen en een 15 jarige inwoner van Klimmen te zijn. Het gebruikte vuurwapen werd echter niet meer aangetroffen. Wel werd in de kleding van een van de verdachten nog een busje traangas aangetroffen. Beiden werden in de loop van de avond in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.