Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-02-2002 Persbericht 17 februari 2002

Eindhoven: Overval
Zaterdagmiddag om 14.30 uur heeft een nog onbekende man een overval gepleegd op een bakkerij aan de Tongelresestraat. De man kwam gewapend met een vuistvuurwapen de zaak binnen en eiste geld. Nadat de 51-jarige winkelbediende de kassa had geopend deed de overvaller in greep in de kassa en ging er daarna vandoor op een mountainbike. Het bedrag van de buit is nog niet bekend. De overvaller is een man van ongeveer 1.85 meter groot met een normaal postuur. Hij droeg een rood jack , een blauwe trainingsbroek, wit met blauwe sportschoenen en hij had een donkerblauwe pet op. De mountainbike waarop de overvaller vluchtte had opvallend veel kleuren.

Eindhoven: Dodelijk verkeersongeval
Zaterdagmiddag om 15.30 uur zijn bij een verkeersongeval op de Locatellistraat de 86-jarige Wijnand Langeeraar en de 72-jarige Alida Elgeti, beiden afkomstig uit Eindhoven, om het leven gekomen. De man reed met zijn auto op de Locatellistraat richting Bayeuxlaan. In een bocht reed hij door nog onbekende oorzaak rechtdoor. De auto kwam tegen een boom terecht. De bestuurder en de inzittende overleden ter plaatse. Ambulancepersoneel en brandweer kregen hulp van een traumahelikopter.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 27-jarigevrouw uit Eindhoven is zaterdagavond rond 21.00 uur van haar handtas beroofd door twee jongens op een scooter. De vrouw liep in de Lardinoisstraat. Achter haar kwam een scooter aanrijden met twee jongens er op. Een van de twee rukte bij het slachtoffer de tas van haar schouder. In de tas zaten onder meer 100 euro , enkele bankpasjes en identiteitspapieren van het slachtoffer.

Eindhoven: Motorrijder gewond bij verkeersongeval Zaterdagavond om 21.55 uur is een 22-jarige motorrijder uit Helmond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Marconilaan, Johannes van der Waalsweg en Edisonstraat. Een 29-jarige Eindhovenaar reed met zijn auto op de Marconilaan. Op de kruising sloeg hij links af. Hij liet de motorrijder die uit tegengestelde richting kwam niet voor gaan. De motorrijder is met een beenbreuk naar het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven gebracht. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van Woensel Zuid tel. 0900 8844.

Eindhoven: Zakkenroller gepakt
Zaterdagavond rond 23.55 uur is op het Stratumseind een 23-jarige inwoner van België aangehouden. Hij had kort daarvoor de portemonnee en gsm gerold van een 23-jarige Eindhovense. De vrouw kreeg de man in de gaten en waarschuwde de politie. Na zijn aanhouding vonden agenten spullen van de Eindhovense bij de verdachte in zijn kleding. De man is ingesloten en wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Brand Tongelresestraat
Zondagmorgen rond 2.20 uur brak brand uit in een studentenhuis aan de Tongelresestraat. De brandweer bestreed de brand. Er raakte niemand gewond. Het pand liep flinke brandschade op. Ook werden autos licht beschadigd die buiten geparkeerd stonden.De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Eindhoven: Brand
Zondagmorgen rond 3.50 uur brak brand uit in een clubgebouw van een hondensportvereniging. Het gebouwtje dat aan de Roostenlaan stond ging volledig verloren. De politie vermoedt dat brandstichting de oorzaak is. De brandweer heeft het vuur bestreden.

Eindhoven: Tasjesroof
Zondagmorgen rond 4.00 uur is van een 18-jarige vrouw uit Boxtel haar handtas gestolen. Ze liep met vriendinnen op de Mathildelaan. Achter hen liepen al enige tijd twee jongens van rond de 16 jaar oud. Een van de twee rukte bij de vrouw haar tas uit haar handen. Twee vriendinnen gingen achter de daders aan. Ze vonden enkel nog de lege handtas van het slachtoffer. In de tas zat haar portemonnee, gsm en diverse pasjes.

Eindhoven: Taxichauffeur mishandeld en bedreigd Zondagmorgen rond 5.00 uur is een 26-jarige taxichauffeur uit Geldrop door twee mannen mishandeld en bedreigd. De taxichauffeur haalde een klant op in de Kruisstraat. Nadat de klant in de auto zat stapten twee onbekende mannen in de auto. Ze weigerden de auto te verlaten en sloegen de taxichauffeur in het gezicht. Toen de chauffeur zijn collegas alarmeerde werd door een van de twee een verwurging aangezet. Inmiddels kwam een eigenaar van een horecazaak naar buiten waarop de twee op de loop gingen. De chauffeur volgde op afstand de twee. Een van hen kwam daarop terug en deed voorkomen alsof hij een wapen bij zich had. Hij vertrok echter kort daarna. De politie stelt een onderzoek in naar de twee daders.

Gemert: Diefstal auto
Op het Binderseind in Gemert is tussen woensdag 13 februari en zaterdagmiddag 15.00 uur een rode Nissan King Cab 2.5 D met het kenteken VL-26-NK gestolen.

Valkenswaard: Fietsster gewond bij verkeersongeval Een 65-jarige vrouw uit Valkenswaard is zaterdagmiddag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwe Waalreseweg. Ze reed op het fietspad richting Geenhovensedreef. Een 22-jarige automobilist uit Valkenswaard die uit de richting Klaproosstraat kwam reed op de kruising door rood en schepte de vrouw die bezig was met oversteken. Het slachtoffer is met nog onbekend letsel naar het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven gebracht.

Valkenswaard: Inbreker aangehouden
Zaterdagmiddag rond 13.30 uur is op de Gaanderij in Valkenswaard een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was bezig met inbreken bij een woning op de Gaanderij. De bewoner en diens zoon - een politieman
- hoorden gerommel bij de voordeur. Daar troffen ze de Eindhovenaar die juist het slot had kapot gebroken. De inbreker vluchtte maar een glazen deur bij de lift werd hem fataal. Hij botste daar met zijn hoofd tegenaan en liep en hoofdwond op. De man verzette zich tegen zijn aanhouding maar werd desondanks overmeesterd en overgedragen aan de politie van Valkenswaard. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Bergeijk: Inbraak
Zaterdagavond rond 19.30 uur is ingebroken in een kantoor aan het Hof in Bergeijk. Het slot van een haldeur was opgebroken en de dader is er vandoor met een geldkluisje en kassalade met nog onbekende inhoud.

Best: Inbraak
Tussen vrijdag 11.00 uur en zaterdagavond 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Wilg in Best. Het slot van een achterdeur werd opengebroken. De dader is aan de haal met een dvd-speler.

Best: Inbrekers gepakt
Zondagmorgen rond 8.00 uur zijn op de St Antoniusweg in Best twee Polen (beiden 21 jaar oud) aangehouden. Het duo wordt verdacht van poging woninginbraken in de omgeving van de Trompstraat en de Syracusestraat. Oplettende buurtbewoners hadden de politie gebeld dat er een Poolse auto rondreed waarvan de inzittenden opvallend veel interesse hadden in bepaalde woningen. Hoewel agenten de mannen wisten te lokaliseren lukte het de twee telkens om uit handen van de politie te blijven. De omgeving werd door politieagenten afgezet. De auto van het duo werd gevonden en in de gaten gehouden. Toen de twee kwamen opdagen kregen ze in de gaten dat er politie in de buurt was. Na een achtervolging te voet door verschillende brandgangen konden de twee worden aangehouden. Ze zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Someren: Inbraak
Zaterdag is tussen 12.30 en 21.30 uur ingebroken in een woning aan de Vaarsehoef in Someren. De inbreker brak een raam aan de voorkant van de woning open. Er zijn twee tvs, twee videorecorders, audioapparatuur, een flatscreenmonitor en een groot aantal Cds gestolen.

Heeze-Leende: Verkeersongeval
Een 79-jarige inwoner van Geulle is zondag rond 9.30 uur gewond geraakt toen hij met zijn auto van de weg raakte. De man reed op de A2 onder Heeze-Leende. Hij was in gesprek met een inzittende en werd hierdoor afgeleid. Hij kwam in de berm en daarna in een sloot terecht waarbij de auto over kop ging. De bestuurder is met borst- schouder- en hoofdletsel opgenomen in het Máxima Medisch Centrum. Een 53-jarige Maastrichtenaar, die bij de man in de auto zat, kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.

Veldhoven: Inbrekers hakken gat in muur
Zaterdagavond rond 23.00 uur is ingebroken bij twee bedrijven op industrieterrein de Run in Veldhoven. De inbrekers braken bij het eerste bedrijf een stalen deur open. Eenmaal binnen hakten ze een gat in een tussenmuur en kwamen zo bij het tweede bedrijf. Daar werden een aantal dozen met computeronderdelen meegenomen.