Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 17-02-2002 Mediaberichten 17 februari (14.30 uur)

ROERMOND Drie personen slachtoffer van straatroof

ROERMOND Vrijdagavond zijn drie personen slachtoffer geworden van een straatroof in Roermond. Omstreeks 19.00 uur fietste een 20-jarige Roermondenaar over het Gelderseplein. Hij verklaart dat er plotseling twee mannen met bivakmutsen op voor hem stonden. Het tweetal vroeg om zijn fiets en toen hij die niet gaf kreeg hij een klap in zn gezicht. De jongen raakte hierop buiten westen en toen hij bijkwam was zijn fiets en waren zijn belagers weg. De jongen is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen.

Omstreeks 19.05 uur liep een 68-jarige vrouw over de Dionysiusstraat. Ze merkte dat ze werd gevolgd. Op dat moment stonden er twee obekende jongens dicht bij haar. Ze probeerden tevergeefs haar handtas los te rukken. Een van de belagers kneep de vrouw daarbij in haar bovenarm. De belagers wilden geld van de vrouw. Nadat zij hun een bedrag van ongeveer 40 euro gaf rende het tweetal weg in de richting van de Jo Hanssenstraat.

Omstreeks 19.40 liep een 40-jarige vrouw uit Swalmen over de Pastoorswal. Op het moment dat de vrouw voelde dat ze werd gevolgd werd ze door een onbekende man bij haar schouders vastgepakt. De man vroeg om haar tas. Toen de vrouw niet op het verzoek inging zag ze dat de man die voor haar stond een mes had gepakt. Hij bedreigde haar met het mes waarop hij de tas losrukte of sneed. Beide mannen renden vervolgens weg in de richting van de St. Janstraat. De vrouw raakte bij de beroving haar tas met daarin paspoort, rijbewijs, diverse pasjes en een geldbedrag van ruim 100 euro kwijt. Alle drie de slachtoffers verklaarden dat de berovers Noordafrikaanse types waren. De politie stelt een onderzoek in naar deze berovingen.

ROERMOND Inbraak school

ROERMOND Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een school aan de Heinsbergerweg. Bij de inbraak zijn twee computers, een beeldscherm en een toetsenbord ontvreemd. Door het vernielen van een ruit werd toegang verschaft tot het schoolgebouw. De totale waarde van de ontvreemde spullen bedraagt ongeveer 1900 euro. Het schadebedrag van de vernielde ruit is op dit moment niet bekend bij de politie.