Persberichten politie Rivierenland

---

Weekend 16 en 17 februari 2002

---

Duiven - de politie als (olie)spoorzoeker
Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur reed een 22 jarige automobilist uit Duiven met hoge snelheid over de Rijksweg te Duiven, komende vanuit de richting Westervoort en gaande richting centrum. Op een bepaald moment remde hij krachtig waardoor de auto dwars begon te schuiven. Hierna ramde de auto het 30-km bord rechts van de weg thv. de C1000. Na de aanrijding wilde de bestuurder niet op de politie wachten en reed door zonder zijn identiteit of die van het voertuig behoorlijk achter te laten. Door de aanrijding was de auto zodanig beschadigd dat deze olie drupte. De politiemensen volgden daarna het oliespoor en troffen de auto en de bestuurder bij diens woning aan. Daar bleek dat de bestuurder behoorlijk veel alcohol (545 Ugl) op had. Tijdens zijn aanhouding wilde de bestuurder op de vuist met de politiemensen, doch voordat er geslagen kon worden werd de man vastgepakt en op straat gelegd, zodat hij kon worden geboeid en worden afgevoerd. Hierbij liep de man een tand door de lip op die echter, volgens gewaarschuwde huisarts, niet behandeld hoefde te worden. Na verhoor, inneming rijbewijs en afslepen voertuig voor onderzoek, is de man met aanzegging van een proces-verbaal en een rijverbod in vrijheid gesteld.

Duiven - Discriminatie tegen voetballers
Op zaterdagmiddag werd de politie gebeld voor een vechtpartij bij de kantine van het voetbalveld van DVV te Duiven. Ter plaatse bleek dat er discriminerende opmerkingen waren geuit door toeschouwers tegen de voetballers van een bezoekend team uit Zevenaar. Nadat deze toeschouwers door bestuursleden van het veld waren gestuurd bleven zij dat team lastig vallen met opmerkingen en uitten ook bedreigingen. De politie hield hierop vier jongeren, in de leeftijd van 15 en 16 jaar oud, aan. Na verhoor en aanzegging proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Tolkamer - Openlijke geweldpleging; de politie vraagt getuigen In de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari j.l. werd omstreeks 02.00 uur in Tolkamer, op een onverharde parkeerplaats tussen huize Lobede en de Rijnstraat, een 56 jarige man bewusteloos aangetroffen. Omwonenden hadden de 112 centrale om een ambulance gevraagd en deze vervoerde de man met o.a. een hoofdwond via ziekenhuis Rijnstate in Arnhem naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Daar ligt de man sedertdien in coma. Pas op vrijdag 15 februari j.l. kreeg de politie kennis van dit voorval. Uit een tot nu toe ingesteld onderzoek blijkt dat de man vermoedelijk het slachtoffer is van een openlijke geweldpleging. Om de ware toedracht te kunnen achterhalen verzoekt de politie om getuigen van het voorval zich te melden bij de gebiedsagent van Aalst of de rechercheur Sinke van de politie in Zevenaar.

Zevenaar - Mishandeling
In de nacht van zaterdag op zondag 17 februari 2002 werd de politie omstreeks 01.10 uur gealarmeerd dat er gevochten werd op de Weverstraat te Zevenaar. Ter plaatse bleek een 38 jarige man de toezichthouder van een cafe te hebben mishandeld. Deze toezichthouder had eerder op de avond de man de toegang ontzegd i.v.m. vervelend gedrag. Omstreeks 01.10 uur was de man opnieuw bij het cafe gekomen en had de toezichthouder een paar klappen in het gezicht gegeven. De man is aangehouden en overgebracht naar het buro in Arnhem om de nacht door te brengen. Na verhoor en met proces-verbaal op zondag middag in vrijheid gesteld.

Gendt - Diverse auto-inbraken
Naar nu bekend is geworden zijn in de nacht van 14 op 15 februari in Gendt een 8-tal personenauto's open gebroken. De daders hebben voornamelijk geluidsapparatuur buit gemaakt. Een buurtonderzoek heeft niets opgeleverd.

Bemmel - Rijbewijs ingevorderd na te hard rijden Op 16 februari om 02.25 uur is een 31 jarige inwoner uit Cuyk zijn personenauto en rijbewijs kwijt geraakt. De inwoner uit Cuyck reed in zijn personenauto over de A-325 in de richting van Nijmegen. Hij had niet in de gaten dat hij gevolgd werd door de politie. Er werd gereden met snelheden tot boven de 190 kilometer per uur. De politie van Nijmegen die gewaarschuwd was dat die bestuurder er aankwam, hebben de bestuurder kunnen laten stoppen op het Keizer Karelplein in Nijmegen. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Huissen en Angeren- Alcoholcontroles
In de nacht van zaterdag op zondag is door de politie op een 2-tal locaties een alcoholcontrole gehouden. De politie controleerde van 22.00 uur tot 24.00 uur aan de Nijverheidstraat te Huissen. Daar werden geen overtredingen waargenomen., Vervolgens werd gecontroleerd toto 03.00 uur aan de Ir. Molsweg. Daar werd een 53 jarige inwoner uit Huissen op zijn bromfiets gecontroleerd. De bestuurder bleek 0,7 ? te blazen. Hem werd een transactie uitgereikt.
Een 44 jarige inwoner uit Angeren die als bestuurder in een personenauto reed blies 0,95?. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Totaal werden tijdens de gehele controle 316 bestuurders gecontroleerd.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl