Politie Drenthe

Persberichten

Zondag 17 februari 2002
15:50 zondag 17 februari 2002

Ernest Zinsmeyer 06 22662875

BEILEN
Met drank op de bocht uit
Zondagochtend tegen 6.30 uur reed een 26-jarige automobilist uit Emmen vanaf de A28 de afrit op naar de N381. In de bocht van de afrit ging hij rechtdoor en kwam met de auto op de kop in de bosjes terecht. Deze bestuurder, die ongedeerd bleef, blies bij de ademtest 485. Dit leverde hem een snelrechtdagvaarding op, en een beschadigde auto.

MEPPEL
Voetganger op zebrapad aangereden
Zaterdagmiddag rond 15.00 uur reed een 32-jarige motorrijder uit Sint Jansklooster over de Stationsweg. Daar zag hij te laat dat een 78-jarige man uit Meppel de straat overstak op het zebrapad. De motorrijder remde stevig, kwam te vallen en raakte daarbij de voetganger. Beide raakten lichtgewond. Tegen de motorrijder wordt proces-verbaal opgemaakt.

COEVORDEN
Bromfietser gewond geraakt
Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur is een 19-jarige bromfietser uit Coevorden gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Op de Stationsstraat ging hij in een bocht, vermoedelijk met te hoge snelheid, rechtdoor. Daarbij raakte hij een lichtmast en een verkeersbord. Zijn helm schoot los, en hij kwam ongeveer 15 meter verder op straat terecht. Met hoofdletsel is hij overgebracht naar het ziekenhuis.

MEPPEL
Alcomobilist
Zaterdagavond tegen 18.15 uur reed een 27-jarige automobilist uit Meppel over de Schuttevaerstraat, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 425, waarop hij een dagvaarding kreeg uitgereikt.

COEVORDEN
Alcomobilist
Zaterdagavond omstreeks 19.15 uur reed een 28-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Daler Allee, stevig onder invloed. De ademtest kwam uit op 765. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

BEILEN
Alcomobilist en verzet van bijrijder
Zaterdagnacht tegen 1.30 uur zette de politie mop de A28 een auto aan de kant om de bestuurster te controleren. Deze bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden, blies bij de ademtest 470. Een even oude man uit Utrecht, die bij haar in de auto zat, wilde de controle beletten en pleegde verzet tegen de politiemensen. Hij werd aangehouden en in de boeien geslagen. Tegen beide wordt proces-verbaal opgemaakt, een voor het rijden onder invloed, en een voor het plegen van verzet.

MEPPEL
Auto gestolen
Vrijdagnacht is aan de Ferdinand Bolstraat een blauwe Opel Kadett gestolen. De 31-jarige eigenares merkte de diefstal zaterdagochtend op.

EMMEN
Verdachte auto-inbraken aangehouden
Zaterdagavond zijn er in de omgeving van Emmerhout weer diverse auto-inbraken gepleegd. Omstreeks 21.00 uur werden twee inbrekers in de Laan van de Iemenhees betrapt door twee buurtbewoners. Een van de twee wist te ontkomen. De ander werd door hen overmeesterd, ondanks bedreiging met een mes. Het mes werd hem afhandig gemaakt, en hij werd overgedragen aan de politie. De man, een 28-jarige Emmenaar, had goederen bij zich die afkomstig waren van verschillende auto-inbraken. Hij is voor een nader onderzoek ingesloten.

EMMEN
Woninginbraak
Vrijdagnacht is ingebroken in een woning aan de Kuifeend. Om binnen te komen werd de achterdeur geforceerd. De 46-jarige bewoner mist onder meer een DVD-speler, een videorecorder, en een portemonnee met inhoud gestolen.

ASSEN
Woninginbraak
Zaterdagmiddag tussen 15.00 en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Amelterhout. De voordeur werd geforceerd. De 54-jarige bewoner mist een GSM en een paspoort.

RODEN
Winkeldief opgepakt
Zaterdagochtend tegen 11.15 uur is een 31-jarige man uit Groningen betrapt bij de diefstal van een trui in een kledingzaak aan de Heerestraat. Hij bleek ook spullen te hebben gestolen in twee andere winkels in Roden, te weten een waterkoker, een horloge en een jas. Alles is weer teruggebracht naar de eigenaren, en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

KLAZIENAVEEN
Winkeldief opgepakt
Zaterdagmiddag rond 15.00 is een 42-jarige man uit Klazienaveen betrapt bij de diefstal van twee tubes tandpasta. Na verhoor kreeg hij een snelrechtdagvaarding.

ASSEN
Winkeldief opgepakt
Zaterdagmiddag is een 33-jarige man uit Groningen betrapt bij de diefstal van een aansteker. Hij werd aangehouden, en bleek ook spullen te hebben gestolen in een andere zaak in Assen. Hij bekende de diefstallen en kon met een dagvaarding op zaak de straat weer op.

ASSEN
Coke in beslag genomen bij verkeerscontrole
Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur controleerde de politie een personenauto op de A28, waarvan de verlichting niet in orde was. Vanwege de enorme weedlucht die uit de auto kwam, werden de beide inzittenden nader gecontroleerd. Een van hen, een 31-jarige man uit Dordrecht, sloeg daarbij op de vlucht en gooide zijn jas weg. Hij werd na een sprintje aangehouden. In zijn jas zat ongeveer 30 gram cocaïne. Dit is in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe