Leefbaar Nederland

e-LN 17 februari 2002

De wekelijkse elektronische nieuwsbrief van Leefbaar Nederland

DE RUGGEGRAAT VAN LEEFBAAR NEDERLAND

door Jan Nagel

Het was een zeer enerverende week. Met heel veel publiciteit. Maar het was ook een fantastische week. Ondanks alle problemen bleef het bestuur een hechte eenheid. Zetelverlies in de peilingen is vervelend, maar niet erg als je je politiek sterk voelt. Een campagneteam dat praktisch opnieuw moet beginnen maar toch de partij trouw blijft. Een moeilijke financiële situatie, maar we gaan rustig door. De kiezers keren in elk geval niet naar de oude partijen terug. En als er één ding duidelijk is, dan is het dat Leefbaar Nederland een stevige ruggegraat heeft. En daar mogen we met z¹n allen best trots op zijn.

EEN GOEDE KANDIDATENLIJST

Nu Pim Fortuyn met een eigen lijst is gestart, kan geconstateerd worden dat tot nu toe een kleine minderheid van de Leefbaar Nederland-leden is meegegaan. Aan de andere kant hebben zich verheugend veel nieuwe leden gemeld. Bij elkaar houdt dit elkaar in evenwicht en dat is een beter resultaat dan we verwacht hadden. De districtvergaderingen zijn gehouden en volgens de verslagen zijn de meeste vergaderingen zeer goed verlopen. De meeste leden staan achter het bestuur, de vergaderingen verliepen in een uitstekende sfeer en de kwaliteit van de kandidaten is buitengewoon goed. Zondag 24 februari maakt het bestuur zijn voorstel voor het congres bekend. De belangrijkste kandidaten zijn voor een persconferentie uitgenodigd. Zij krijgen daar de kans zich te presenteren. Want we blijven het anders aanpakken dan de andere partijen.

FINANCIEN

We zijn terughoudend geweest met mededelingen over onze financiële positie. We wilden onze politieke tegenstanders namelijk niet wijzer maken dan ze al meenden te zijn. Een aantal donateurs willen hun geld terug en hebben de zaak in handen van advocaten gelegd. Om die redenen moeten we op dit moment in onze stilzwijgende houding volharden. We kunnen wel bevestigen dat we ondanks alle wilde verhalen in de verste verte geen acht miljoen gulden hebben langs zien komen. We hebben daaraantegen wel vele verplichtingen moeten aangaan. Het huren van onze kantoorruimte; de halfjaarcontracten van onze campagnemedewerkers; de aanschaf van een telefooncentrale en computer netwerk; enz.

Wel willen wij kwijt dat we in de verste verte geen acht miljoen gulden hebben zien langs komen. We hebben wel vele verplichtingen moeten aangaan. Het huren van onze kantoorruimte, de halfjaarcontracten met onze campagnemedewerkers, het aanschaffen van materiële zaken enz.

Kortom, uw financiële steun blijft dringend gewenst, ook omdat wij in tegenstelling tot de andere partijen geen subsidie krijgen. Wij vragen u in deze moeilijke tijd ons te steunen met een zo ruim mogelijke donatie via Postbank 420100 of ING Bank 67.31.15.305 t.n.v. Stichting Vrienden van Leefbaar Nederland te Hilversum. Doe het vandaag!

Uw contributie aan de Stichting Vrienden van Leefbaar Nederland is fiscaal aftrekbaar!

ZETELS EN PEILINGEN

In sommige kranten is zaterdag gemeld dat Leefbaar Nederland op 16 zetels zou staan en de lijst Fortuyn op vier zetels. Dat geeft absoluut een verkeerd beeld. De lijst Fortuyn is slechts drie van de zeven dagen gemeten en dus ondervertegenwoordigd. Bovendien zijn er Fortuynaanhangers die nog onder Leefbaar Nederland zijn meegeteld. We hebben tijdelijk geen lijsttrekker en en dat is dan ook tijdelijk een handicap. We moeten er rekening mee houden dat we de komende week duidelijk zullen zakken in de peilingen. Fortuyn zal zonder twijfel stijgen. Vanaf 10 maart start met een nieuwe lijsttrekker een nieuwe campagne. Vanaf die datum moeten we opnieuw een stijgende lijn zien te krijgen. Het bestuur en het campagneteam hebben er zin in. Leefbaar Nederland heeft een bekende en goede naam. Wij zijn niet rechts en ook niet links. Wij willen met een vernieuwende politiek de oude politici te lijf gaan. En dat geeft ons een sterk wapen.

Met dank aan:

Oud-hoogleraar staats- en bestuursrecht dr. S.W. Couwenberg schreef deze week in Trouw:

"Voorzitter J.Nagel van Leefbaar Nederland en zijn bestuur hebben een juiste en moedige beslissing genomen door afscheid te nemen van Fortuyn als lijsttrekker. Dat zal LN stemmen kosten. Maar de partij bewijst hiermee dat zij zich principiëler opstelt dan concurrerende politici en partijen beweren. Dat politiek opportunisme die politici en partijen niet vreemd is, illustreren zij zelf overigens dagelijks in hun concurrentiestrijd met LN".

We mogen trots zijn dr. Couwenberg als lijstduwer op onze kandidatenlijstten te hebben.


---
http://www.leefbaar.nl
info@leefbaar.nl