Circuit Park Zandvoort


17 February 2002
Nieuw autosportevenement scoort op Zandvoort

Circuit Park Zandvoort stond vandaag bol van de duizenden auto-enthousiasten met hun fraaie bolides en verdere aanhang tijdens het Zandvoort Festival of Speed, georganiseerd door de Stichting Do-Dare en Circuit Park Zandvoort. In een opperbeste stemming en onder schitterende weersomstandigheden maakten de vele autoliefhebbers van de gelegenheid gebruik om de beste te zijn tijdens de sprints op het rechte eind en van de mogelijkheid om eens een slalom te rijden. Ook de demonstraties door de sensationele dragsters, monopostos en toerwagens trokken veel belangstelling en hetzelfde gold voor de vele stands op het rennerskwartier. Alleen al het rondlopen op de volle parkeerterreinen was een feest voor de ware liefhebber.

Legaal alternatief
De Stichting Do-Dare beijvert zich om straat racen uit de illegale sfeer te halen. Jonge autoliefhebbers van vandaag-de-dag beschikken over de meest fraaie en snelle bolides, waarmee ze in het huidige drukke verkeer geen kant op kunnen. Dat is de reden geweest waarom deze mensen zich in de nachtelijke uren gingen verzamelen op verlaten industrieterreinen om daar met elkaar te genieten van sprintjes en natuurlijk ook van elkaars autos.
Heel gezellig allemaal, maar er waren natuurlijk wel risicos voor de veiligheid van deelnemers en publiek. Bij elkaar reden genoeg voor de overheid om paal en perk te gaan stellen aan deze activiteiten. De initiatiefnemers achter de Stichting Do-Dare voorzagen een verdere escalatie van de problemen en wendden zich tot Circuit Park Zandvoort, waar ze een open oor vonden voor hun plannen. Daarna was het een kwestie van organisatie en communicatie en het Zandvoort Festival of Speed was geboren.

Toekomstplannen
De massale opkomst van deelnemers en publiek (circa 8.000) is een duidelijk en positief signaal voor de toekomst. Ons land telt immers vele duizenden autoliefhebbers, die nu een fantastische en betaalbare mogelijkheid wordt geboden om actief met hun auto bezig te zijn op een veilige, voor het verkeer afgesloten, locatie. Dat is een uitstekend alternatief voor het illegale vermaak in de nachtelijke uren. Zowel de Stichting Do-Dare als Circuit Park Zandvoort zijn er van overtuigd dat de overheid en met name de politie dat van harte zullen onderschrijven. De vele enthousiaste reacties geven in elk geval voldoende aanleiding om dit jaar nog enkele Festivals of Speed te organiseren. Geïnteresseerden kunnen informatie verkrijgen via de websites: www.do-dare.com en www.circuit-zandvoort.nl.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761




© Copyright 2002, Circuit Park Zandvoort