Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 13 februari 2002

EVELINE HERFKENS OPENT TENTOONSTELLING IN KLAZIENAVEEN

Op maandag 18 februari zal minister van Ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens een bezoek brengen aan Klazienaveen.

Het bezoek begint om 11.00 uur met een ontvangst in de Wereldwinkel, Langestraat 125 B. Van 12.30 tot 13.45 uur wordt een bezoek gebracht aan 'Ons Wereld Huuske', Industriestraat 32.

Om 14.30 uur zal Eveline Herfkens de officiële opening verrichten van een tentoonstelling in de Openbare Bibliotheek, Langestraat 123, die is ingericht door de Openbare Bibliotheek Klazienaveen en de Werkgroep Ontwikkelingssamenwerking Emmen (WOE).

Deze opening staat tevens in het teken van de landelijke campagne Wereldburgers.nl. Deze campagne, waarin inmiddels 54 landelijke en regionale organisaties op het terrein van internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling samenwerken, doet - op weg naar de gemeenteraads- en Tweede- Kamerverkiezingen - een appèl op lokale en landelijke politici om bij hun werk een meer mondiale bril op te zetten. De campagne heeft een manifest opgesteld dat naar alle raadsleden van de 12 Drentse gemeenten is gestuurd met de vraag te reageren op de inhoud middels een bijgevoegde antwoordkaart. Van deze kaartenactie worden de resultaten tijdens de opening van de tentoonstelling aangeboden aan minister Herfkens door de mascotte van de campagne.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Enkele bewoners van het asielzoekerscentrum in Klazienaveen hebben hapjes gemaakt uit hun land van herkomst en zullen deze, in originele kledij uit hun geboorteland, aanbieden aan de gasten. Een saxofonist zorgt voor de muzikale ondersteuning.

Het programma eindigt om 15.15 uur.

Voor meer informatie: Marije Laffeber 070-318 3691