Partij van de Arbeid

Den Haag, 14 februari 2002



PvdA delegatie bezoekt de wijk Rotterdam Feijenoord

Op maandag 18 februari bezoeken staatssecretaris van Justitie Ella Kalsbeek, PvdA Tweede-Kamerlid Usman Santi en kandidaat Tweede-Kamerlid

Gerard Bosman de Rotterdamse wijk Feijenoord.

Van 10.00 tot 10.45 uur bezoeken Ella Kalsbeek, Usman Santi en Gerard Bosman de Somalische moskee 'Dar-al-Hijra', Putselaan 223. Na een rondleiding door imam A. Yusef, zal voorzitter Ahmet Khayre uitleg geven over de Sociaal Culturele vereniging Welzijnswerk.

Om 11.00 uur zijn de PvdA-ers te gast bij de Ecowacs Foundation, gelieerd aan het 'Friendly Business Center', Dordtselaan 100-D. Ella Kalsbeek en Usman Santi worden geïnformeerd over de werkwijze en werkzaamheden van dit uitzendbureau dat onder andere bemiddelt voor West-Afrikaanse werknemers.

Van 12.00 tot 13.00 uur worden Ella Kalsbeek, Usman Santi en Gerard Bosman rondgeleid door clusterdirecteur Tilly Twilt en bewoners in het asielzoekerscentrum aan de Dordtsestraatweg 285.

Het bezoek aan het AZC wordt afgesloten met een informele lunchbijeenkomst. Onder het motto 'Aan tafel met Ella Kalsbeek', zullen AZC bewoners, medewerkers en PvdA vertegenwoordigers uit de wijk Rotterdam Feijenoord in discussie gaan over asielbeleid.

Tot slot neemt het gezelschap van 14.00 tot 15.00 uur deel aan een bijeenkomst met de bewonersorganisatie Vreewijk, Dreef 83a. Hier gaan zij in discussie met bewoners van de deelgemeenten Feijenoord en Charlois over het thema 'samen sterk in de buurt'.