Ingezonden persbericht


Persbericht

18 februari 2002

Hewlett-Packard en Software AG bieden gezamenlijk XML-oplossingen aan

~ integratie van Tamino® XML Server en HP Application Server ~

Software AG heeft haar gezamenlijke marketingovereenkomst met Hewlett-Packard Company uitgebreid om klanten een complete Java 2 Enterprise Edition (J2EE)/XML oplossing te bieden voor 'next generation' data-opslag en -distributie. Het contract omvat nu de integratie van Tamino XML Server en Hewlett-Packard's Total-e-Server en HP Application Server (HPAS). De nieuwe overeenkomst verstevigt Software AG's samenwerking met Hewlett-Packard en breidt deze uit met de marketing en verkoop van aanvullende klantenoplossingen.

Tamino® is de ideale XML server voor op XML gebaseerde informatie omdat het gegevens in native XML formaat kan opslaan, integreren en uitwisselen. Door gebruik te maken van internettechnologieën biedt Tamino® XML Server bedrijven ook buiten de bedrijfsgrenzen onmiddellijke toegang tot alle gegevens. Applicatie-ontwikkelaars krijgen een bewezen technologieplatform, uitgerust met de allernieuwste XML technologie, waarmee ze de elektronische zakelijke applicaties van de toekomst kunnen bouwen.

"Deze overeenkomst biedt klanten een geïntegreerde, schaalbare oplossing voor het beheren en distribueren van content over het internet. We zijn blij dat we bij onze continue ontwikkeling van toonaangevende e-business oplossingen zo n sterke en groeiende relatie met Hewlett-Packard hebben," zei Andreas Zeitler, directielid bij Software AG.

"De combinatie van HP's op standaarden gebaseerde applicatieserver met Tamino XML Server vormt een duidelijke oplossing voor iedereen die content wil creëren, opslaan en ontplooien," zei Andre Pino, General Manager Solutions Marketing bij de HP Middleware Division. "Samen hebben we een op standaarden gebaseerde oplossing gecreëerd die ontzettende waardevol is voor een ieder die op technologiegebied voorop wil lopen."

(256 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en wereldwijd een belangrijke leverancier van geavanceerde technologie voor gegevensbeheer en e-business. Sinds 1998 specialiseert het bedrijf zich in de ontwikkeling van XML producten voor internettoepassingen. Met haar 3.500 medewerkers en aanwezigheid in 70 landen, behaalde het concern in 2001 een omzet van 588 miljoen euro. De organisatie sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Extensiblity, Softquad en Citrix. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, ZDF, Dresdner Bank AG, DaimlerChrysler, Deutsche Bahn AG (German Rail), BP and VIAG Interkom. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Volgens de recente IDC Market Forecast en Analysis is Software AG met een marktaandeel van 40.5% de marktleider op de XML en Virtual DBMS markt en met een marktaandeel van 11% de één na grootste leverancier op de Europese Middleware markt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 0345-544165Fax: 0345-544144
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Jane Timmermans (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: janet@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

PRWEEK's Consultancy of the Year Finalist, 2001
PRWEEK's Hi-Tech Agency to Watch, 2000/2001

Yvonne van Bokhoven
LEWIS Communications BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566956
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: http://www.lewispr.com