Ingezonden persbericht

Unisys biedt uitgebreide ondersteuning aan ontwikkelaars XML-webservices

Eenvoudige online testmogelijkheden op ES7000 voor gebruikers Microsoft Visual Studio .NET

Schiphol-Rijk, 18 februari 2002 - Unisys levert webhosting-services voor ontwikkelaars die gebruikmaken van Microsoft Visual Studio .NET. Het bedrijf biedt een gehoste webontwikkelomgeving op de ES7000-server waarop ontwikkelaars zelf online XML-webservices kunnen bouwen en testen. Daarnaast levert Unisys services op het gebied van schaalbaarheidstesten en analyses van workload-profielen. Hierdoor is het niet langer nodig de tests of analyses van webservices te outsourcen, wat een grote kostenbesparing oplevert.

Met de one-click-mogelijkheid van Microsoft Visual Studio .NET kunnen ontwikkelaars direct XML-webservices laden in een live omgeving. Hier kunnen ze 24x7 direct worden gewijzigd en getest op een webserviceplatform. Unisys biedt gebruikers een privé-directory op het ES7000-platform, waar XML-webservices kunnen worden geladen en getest. Dit hardwareplatform met tot 32 processoren biedt de schaalbaarheid en betrouwbaarheid die de ontwikkelaars van applicaties op bedrijfsniveau nodig hebben. Hiermee onderscheidt Unisys zich van andere hosting-gemeenschappen.

"Deze service biedt ons de eenvoud om online, vanuit kantoor, door ons ontwikkelde webservices op basis van XML te testen en indien gewenst aan te passen", zegt Kathy Hobbs, CEO van Media Logic. "Deze ondersteuning had eigenlijk al eerder beschikbaar moeten zijn. Het is moeilijk prestatieniveaus juist in te schatten zonder dat je daadwerkelijk zelf beschikt over een systeem. Normaliter zou je deze tests moeten outsourcen, en dat is een kostbare optie."

De Unisys-oplossing omvat een persoonlijke ID-directory en een reeks hosting-pakketten waarmee tegemoet kan worden gekomen aan de specifieke wensen van klanten.

"Deze oplossing biedt een belangrijke basis voor de ondersteuning van de ontwikkelgemeenschap van XML-webservices", zegt David Lazar, Productmanager Developer and Platform Evangelism Division van Microsoft. "De Microsoft-services worden ondersteund met een hoogwaardig, schaalbaar platform van Unisys, waardoor een kostenbesparende ontwikkeling van bedrijfskritische applicaties op bedrijfsniveau mogelijk wordt gemaakt."

Unisys
Unisys is een wereldwijde aanbieder van IT-diensten en -oplossingen. De 39.000 medewerkers ondersteunen klanten in ruim 100 landen bij de inzet van informatietechnologie om kansen te benutten, uitdagingen het hoofd te bieden en successen te behalen. Unisys biedt een compleet portfolio van bedrijfsoplossingen die zijn ontwikkeld op basis van de expertise op het gebied van consultancy, systeemintegratie, outsourcing, netwerkservices en beveiliging. Daarnaast levert het bedrijf hoogwaardige server- en gerelateerde technologieën. De specifieke verticale marktsectoren van Unisys zijn financiële services, transport, telecommunicatie, media, commerciële bedrijven en de overheid. Het hoofdkantoor van Unisys is gevestigd in Blue Bell, Pennsylvania, in de Verenigde Staten. Het Nederlandse hoofdkantoor staat in Schiphol-Rijk. Meer informatie over het bedrijf is te vinden op de Unisys homepage: http://www.unisys.com of http://www.unisys.nl Beleggersinformatie is te vinden op http://www.unisys.com/investor

UNISYS
Erwin Zijlstra
Country Communications Manager Unisys Nederland
Tel: 020 - 526 78 47
Mob: 06 - 538 21 189
E-mail: erwin.zijlstra@nl.unisys.com