Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en electro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

18-02-2002

CNV-bond vreest harde sanering Holec

CNV Metaal en elektro is boos op Delta Electrical Division, de aandeelhouder van Holec Middenspanning (circa 350 werknemers) in Hengelo. Zonder enige vorm van overleg heeft Delta de directeur van Holec ontslagen en een interimmanagement aangesteld. De bond vreest nu dat onder regie van Delta Holec Middenspanning in Hengelo hard wordt gesaneerd, net als Holec Laagspanning anderhalf jaar geleden.

De bond vindt dat Delta ten onrechte de raad van commissarissen, de centrale ondernemingsraad en de ondernemingsraad heeft gepasseerd. Daarnaast wil CNV Metaal en elektro in plaats van een door Delta geparachuteerde interimdirectie dat de raad van commissarissen een gedelegeerd commissaris afvaardigt die de problemen bij Middenspanning op een rijtje moet zetten. De bond vindt het onzin dat Delta na zes weken in het nieuwe jaar al tot de conclusie komt dat het budget voor dit jaar niet wordt gehaald. Een meer onafhankelijke persoon, zoals de gedelegeerd commissaris, ijkt de bond meer de aangewezen figuur om te bekijken of reorganiseren nodig is.

CNV Metaal en elektro houdt naar aanleiding van deze aankondiging dinsdagmorgen 19 februari een poortactie. Het bedrijf is gevestigd aan de Westermaat in Hengelo. Aanvang: 10.30 uur.

Houten, 18 februari 2002

Nadere inlichtingen:

Henk Kolkman (bestuurder CNV Metaal en elektro) 0529 - 45 45 45
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241