FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten: Ontslag directeur Holec niet verstandig

Delta PLC doet er niet verstandig aan om C. Smit te ontslaan als directeur van Holec Holland. Dat heeft FNV Bondgenoten vanochtend in een gesprek met nieuwe directeur ad interim Mike Valley aan het bedrijf laten weten. Smit was, volgens de bond, juist bezig om de divisies Laagspanning en Hoogspanning op één lijn te brengen.

FNV Bondgenoten is ook niet blij met Valley als directeur ad interim. Toon Verdijsseldonk, bestuurder FNV Bondgenoten: 'Ik zie veel liever iemand van de raad van commissarissen gedelegeerd worden als interim-directeur. Ik heb zelf Guido Declerq op het oog. Hij is oud-directeur van Holec en kent het bedrijf door en door. Ik heb Valley dringend verzocht om dat met de raad van commissarissen op te nemen'.

Holec Holland maakte afgelopen vrijdag bekend dat het directeur Smit aan de kant heeft gezet. Hij zou te lang achterelkaar zijn budgetten en targets niet hebben gehaald. Verdijsseldonk: 'het is raar dat ze dat als reden aanvoeren, want Delta is wel ieder jaar akkoord gegaan met de cijfers. Ze waren er dus zelf bij'. Verdijsseldonk is bang dat het aanstellen van Valley als interim een opmaat is voor een grootscheepse reorganisatie: 'Overal waar hij verschijnt, verdwijnen banen'.

Bij het Hengelose Holec Holland werken 1100 mensen.