Korps: Friesland, plaats: Friesland 18-02-2002
Politieberichten van 18/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak vrachtwagens
Afgelopen weekend werden op het terrein van Brada aan de Snekertrekweg een viertal vrachtwagens opengebroken. Een zijruitje van de cabine werd vernield. In de cabine van de vrachtwagens werden vernielingen aangericht. Op dit moment is niet bekend of er iets uit de vrachtwagens is weggenomen. Een medewerker van het bedrijf zal in eerste instantie de zaak inventariseren en dan in de loop van vandaag aangifte komen doen.

Sneek: diefstal auto
Afgelopen weekend werd vanaf de Johan Mauritsstraat een personenauto, merk Citroen, kleur groen, voorzien van het kenteken LB-VP-72 gestolen. De auto was eigendom van een bedrijf uit Sneek. Een medeweker van het bedrijf, een 40-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Bolsward: schietpartij
Zondag omstreeks 10.30 uur vond op de Looiersbuurt een schietpartij plaats, waarbij een 21-jarige inwoner Leeuwarden in zijn hand werd geschoten door een 21-jarige inwoner van Bolsward. De oorzaak van de ruzie lag in de relationele sfeer. De verdachte schoot drie maal met een pistool op het slachtoffer. Eén kogel ging door zijn hand, één door zijn spijkerbroek, waarbij geen lichaamsdelen werden geraakt en één was mis. Nadat de verdachte zijn schoten had gelost, kwam toevallig politieauto de Looiersbuurt oprijden. Bij het zien van de politieauto ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer liep direct op de politiewagen toe en werd door de bemanning overgebracht naar het ziekenhuis. De omgeving waar geschoten was, werd door de politie afgezet voor het onderzoek. Op de plaats van de schietpartij werden drie hulzen aangetroffen, die in beslag werden genomen. Ook de woning van de verdachte aan de Looiersbuurt werd doorzocht. Bij deze doorzoeking werd een pistool aangetroffen, hetgeen in beslag werd genomen. De verdachte werd niet in de woning aangetroffen en is nog voortvluchtig. Na behandeling in het ziekenhuis kon het slachtoffer weer naar huis.

Burgum: inbraak bedrijf
Van zondag op maandag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Mr. W.M. Oppedijk van Veenweg. Het stuk gaas van het hekwerk rondom het terrein werd vernield en aan de achterzijde van het pand werd een toegangsdeur opengebroken. In het kantoor werden de kasten en bureauladen doorzocht. Een bakje met wat kleingeld is weggenomen. De schade is groter dan hetgeen is meegenomen. De directeur, een 38-jarige inwoner van Suwald, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: fietsen station
Afgelopen week werden bij het Ns-station in totaal 67 fietsen weggehaald, die niet op de daarvoor aangewezen plaatsen stonden geparkeerd. 23 eigenaars hebben hun fiets, nabetaling van een boete, weer opgehaald. Sinds het begin van de actie zijn in totaal 5333 fietsen verwijderd, waarvan 2854 retour zijn gegaan naar de eigenaars.

Leeuwarden: inbraak auto
Van zaterdag op zondag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Anjen. Een zijraampje werd vernield. Uit de auto werden een rijbewijs, een kentekenbewijs, 15 cds, een handfreeset, een radio/cd-speler en een computerapparatuur weggenomen. De eigenaar, een 37-jarige inwoner van Workum, heeft aangifte gedaan.

Balk: vernieling autobanden
Het afgelopen weekend werd van vijf autos een band lekgestoken. De autos stonden op de Dobbe geparkeerd. De eigenaars zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die iets gezien of gehoord hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Drachten: onder invloed
Maandag omstreeks 10.05 uur werd op de Folgeren een bestuurder van een bestelbus gecontroleerd. De bestuurder, een 46-jarige inwoner van Oosterwolde, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 390 ug/l. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg via Kort OM een boete van 405.- opgelegd en tevens een rijverbod voor 3 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272