Gemeente Den Haag

2002-02-18: Werkzaamheden aan kruispunt Oude Haagweg-Houtwijklaan

WERKZAAMHEDEN AAN KRUISPUNT OUDE HAAGWEG - HOUTWIJKLAAN

Het kruispunt Oude Haagweg - Houtwijklaan krijgt nieuwe tramsporen en nieuw asfalt. De werkzaamheden duren van maandag 25 februari tot en met vrijdag 26 april worden de tramsporen en het asfalt op het kruispunt Oude Haagweg - Houtwijklaan vernieuwd. In deze periode is het niet mogelijk om op het kruispunt linksaf te slaan, ongeacht uit welke rijrichting men komt. Daarom is het nodig verkeer in diverse richtingen om te leiden. Noodbestrating leidt het verkeer over de tramsporen.

De volgende omleidingsroutes staan met gele broden aangegeven:


- verkeer in de richting van de Albardastraat rijdt via de Thorbeckelaan naar de Loosduinsekade;


- verkeer vanuit Loosduinen rijdt via de Oude Haagweg tot de Thorbeckelaan, daar linksaf en bij de Albardastraat linksaf naar de Groen van Prinstererlaan of rechtdoor naar het De Savornin Lohmanplein;


- verkeer op de Houtwijklaan in de richting van Loosduinen, rijdt via de Groen van Prinstererlaan naar de rotonde Albardastraat, daar keren en dan rechtsaf naar Loosduinen.


- verkeer op de Oude Haagweg in de richting van Loosduinen, rijdt via de Groen van Prinstererlaan naar de rotonde Albardastraat, daar keren en dan rechtsaf naar Loosduinen.


- verkeer op de Dedemsvaartweg in de richting van Loosduinen, rijdt via de Escamplaan, Margaretha van Hennebergweg en de Lippe-Biesterveldweg.

Buslijn 26 van de HTM naar Kijkduin en buslijn 123 van ConneXXion naar het Westland worden omgeleid. Vanaf de Escamplaan (bij het Castricumplein) rijden beide bussen via Leyweg, Volendamlaan, Oude Haagweg naar het kruispunt Oude Haagweg - Houtwijklaan. Hier vervolgen beide bussen hun eigen route. Op trajecten waar de bussen niet kunnen rijden worden pendelbusjes ingezet. Deze pendelbusjes houden hetzelfde tijdschema aan als de reguliere bussen. De buslijnen naar de stad blijven hun normale routes volgen.

In de nacht van zaterdag 9 maart op zondag 10 maart worden beide tramsporen vervangen. Het kruispunt wordt dan geheel afgesloten. De werkzaamheden beginnen zaterdagavond als de laatste tram is gepasseerd. Zondagmorgen, als de eerste tram weer gaat rijden, zijn de werkzaamheden gereed.

In het weekend van vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april wordt het hele kruispunt opnieuw geasfalteerd. Dit werk begint vrijdagavond en is zondagmorgen weer gereed.

last update: 18 februari 2002 ;pag.: 11327; auteur: 10;cat.: 17 Uw