Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 18-02-2002 Mediaberichten 18 februari (14.45 uur)

De Gouden Tip 19 februari 2002

Politie Limburg-Noord vraagt hulp kijkers bij vijf zaken

VENLO In het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1 televisie, vraagt de politie Limburg-Noord dinsdag 19 februari de hulp van de kijkers bij het oplossen van vijf zaken:

Zaak 1: Brandstichting garage Melick In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december rond 03:45 uur wordt er brand gesticht bij een garage aan de Heinsbergerweg in Melick. Het bedrijf is daarmee voor de tweede keer binnen een jaar doelwit van zware vernielingen, mogelijk door dezelfde daders. Op bewakingsbeelden is te zien hoe twee personen over de parkeerplaats van de garage lopen en de brand stichten. De politie hoopt dat kijkers het tweetal herkent. Het benadeelde bedrijf looft een beloning van 5.000 euro uit voor de tip die leidt tot oplossing van deze zaak.

Zaak 2: Steekpartij Roermond Carnavalszaterdag 9 op zondag 10 februari vindt kort na 04:00 uur een steekpartij plaats in een café aan de Veldstraat in Roermond. Een 21-jarige jongeman wordt in de wc-ruimte in zijn borst gestoken. In een flits rukt de gewonde jongeman het masker van het hoofd van de dader, voordat deze wegrent. De politie wil weten of iemand het masker en de eigenaar ervan herkent.

Zaak 3: Inbraak tankstation Nederweert In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 januari rond 04:00 uur breken twee mannen in bij een tankstation aan de Randweg in Nederweert. Het tankstation is regelmatig doelwit van inbrekers. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de daders binnenkomen en de politie hoopt dat ze aan de hand van die beelden worden herkend.

Zaak 4: Gewapende overval op bioscoop Echt Op woensdagavond 30 januari rond 22:15 uur vindt er een gewapende overval plaats op de Royal Service Bioscoop aan de Peijerstraat in Echt. De daders gaan er vandoor met een buit van meerdere honderden euros. Door de overval te reconstrueren hoopt de politie dat de zaak met hulp van de kijkers kan worden opgelost.

Zaak 5: Zakkenrollers Weert Op vrijdagmiddag 18 januari omstreeks twee uur worden twee winkelende vrouwen slachtoffer van zakkenrollers in een winkel aan de Muntpassage in Weert. Een bewakingscamera brengt de zakkenrollers herkenbaar in beeld en natuurlijk hoopt de politie dat kijkers de man en vrouw herkennen.

Het programma wordt dinsdag 19 februari op L1-televisie om 17:07 uur uitgezonden. Daarna zijn er herhalingen om 18:07, 19:07, 21:07 en 22:07. Ook woensdag 20 februari wordt het programma elk uur herhaald tussen 09:00 en 15:00 uur.

WEERT Boete voor beledigen politie

WEERT Zondagavond heeft de politie een 15-jarige Weertenaar beboet nadat deze jongen tot twee keer toe de agenten beledigde. Rond 22.00 uur zag de politie een groepje jongeren bij de fietsenstalling aan het Stationsplein. Op het moment dat ze naar de jongeren toegingen zagen ze hoe de jeugd ervandoor ging op bromfietsen. Nadat de politiepatruille een bromfiets klem reed gingen de twee opzittenden er te voet vandoor. De 15-jarige Weertse bestuurder kon worden achterhaald. Op de terugweg naar de bromfiets beledigde de jongen de agenten. Hij kreeg hiervoor een boete. Al snel bleek dat de jongen pas 15 jaar was en dus nog geen bromfiets mag besturen. Ook hiervoor kreeg hij een proces verbaal. De bromfiets is in beslag genomen.

BERGEN Dronken automobilist

BERGEN Zondagavond net na middernacht zag de politie dat een man op de Van Straelenstraat tegen zijn auto stond te plassen. De politie sprak de man aan en merkte daarbij dat hij onder invloed van alcohol was. Uit de afgenomen blaastest bleek dat de 32-jarige Bergenaar teveel had gedronken. Hem werd mondeling de waarschuwing gegeven om niet te rijden. Desondanks trof de patrouille hem even later rijdend aan. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur, een snelrechtboete en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

MAASBREE Snelheidsboete

MAASBREE Een 45-jarige Italiaan is in de nacht van zondag op maandag door de politie bekeurd nadat hij de snelheidslimiet behoorlijk overschreed. Hij passeerde de politie op de A67 ter hoogte van Maasbree. Gezien het opmerkelijke snelheidsverschil zette de politie de achtervolging in. Hierbij werd een snelheid van 180 km per uur overschreden. Aan de grens kon de Italiaan door politie en marechaussee worden aangehouden. Hij kreeg na overleg met de officier van justitie een boete van 382 euro die hij meteen betaalde.