Gemeente Baarn

Een goede woning laat u niet koud...

14-02-2002


Financieel voordeel bij verbetering eigen woning

Bent u één van die 6000 mensen die in de gemeente Baarn eigenaar-bewoner* is van een woning? En daarin ook op een zo behaaglijke, comfortabele en veilige manier wil wonen? Dan weet u natuurlijk dat verwarming, isolatie en verlichting daarbij een belangrijke rol spelen. Maar hoeveel kóst u dat nu eigenlijk? Verbruikt en betaalt u misschien meer energie dan nodig? En hoe inbraakgevoelig is uw woning eigenlijk?
De gemeente Baarn, energiebedrijf REMU en Planbuilding hebben samen het initiatief genomen voor de actie "Woning onder de loep". Doel van de actie is een totale comfortverbetering van uw woning. Interessant voor uw portemonnee, het milieu én uw veiligheid.

Subsidies en interessante kortingen: profiteer optimaal! De actie Woning onder de Loep biedt u nu de mogelijkheid om op korte termijn een Energie-Prestatie-Advies (EPA) uit te laten voeren door een adviseur van het energiebedrijf REMU. Met een EPA krijgt u een professioneel overzicht van de kwaliteit van uw woning als het om energie gaat. U ontvangt een rapport waarin aanbevolen maatregelen staan, toegespitst op uw eigen huis en gezinssituatie, om zo energiezuinig en comfortabel mogelijk te wonen. De maatregelen die worden aanbevolen komen vrijwel altijd voor subsidie (uit de Energiepremie-regeling) in aanmerking. Maatregelen die aan de hand van de EPA worden uitgevoerd krijgen naast de 'gewone' subsidie nog eens een bonus van 25%.
De geadviseerde maatregelen kunt u tijdens de actieperiode met interessante kortingen (laten) uitvoeren door erkende bedrijven. Afhankelijk van de veranderingen aan of in de woning kan dit flink oplopen. Zo verdient u uw investeringen snel terug!

Infomarkt: u bent uitgenodigd!
In de hal van het gemeentehuis van Baarn wordt een speciale infomarkt georganiseerd over de bijzonderheden en de mogelijkheden van de actie "Woning onder de
Loep". Deskundigen van erkende bedrijven geven vrijblijvend voorlichting en advies. U bent van harte welkom om daar uw vragen te stellen of een kijkje te nemen ter oriëntatie.

Data:
zaterdag 23 februari 2002
Deze eerste infomarkt is met name bedoeld voor eigenaar-bewoners* binnen het postcodegebied 3741 AB t/m 3742 EX

zaterdag 16 maart 2002
De 2de infomarkt is met name bedoeld voor alle eigenaar-bewoners* binnen het postcodegebied 3742 GA t/m 3749 AV

Tijd: op beide zaterdagen vanaf 10:00 uur tot 15:00 uur

Plaats: hal gemeentehuis Baarn

De vele voordelen op een rij:

* Eén loket waar u alles kan regelen!

* Deskundig en compleet advies op maat!

* Vele uro's voordeel door subsidies én 25 % bonus!
* Uitvoering door erkende bedrijven!

* Garantie en controle op de uitvoering!

* Aantrekkelijke financiering!

* Lagere energierekening!

* Een comfortabel, behaaglijk en veilig huis!
* Waardevermeerdering van uw eigen woning!

* De gemeente geeft 'tonnen' weg!

Dus, bent u eigenaar-bewoner, wees dan alert... Neem binnenkort uw eigen woning grondig onder de loep!

De speciale actie-enveloppe valt een dezer dagen bij u in de brievenbus. Daarin zit een uitgebreide kleurenfolder met voorbeelden en prijsindicaties. De 3000 woningen uit postcodegebied 3741 AB t/m 3742 EX zijn nu eerst aan de beurt. Postcodegebied 3742 GA t/m 3749 AV zal de actie-enveloppe met uitnodiging voor de infomarkt begin maart ontvangen. De actie loopt tot en met 15 december 2002.


*)Wilt u als huurder in aanmerking komen voor de mogelijkheden van het project? Vraag hier dan naar bij uw verhuurder. Wellicht zijn er interessante verbeteringen die ook zij collectief met veel voordeel kunnen uitvoeren!