Ingezonden persbericht


Freecom introduceert Beatman II

Compacte, voordelige MiniCD/MP3-speler voor 210 schokvrije muziekminuten

Delft, 18 februari 2002
- De Nederlandse opslagspecialist Freecom introduceert de MiniCD/MP3-speler Beatman II. Dit is de opvolger van de succesvolle Beatman, die vorig jaar op CeBIT 2001 werd gelanceerd. De Beatman is 's werelds eerste MP3-speler die gebruikmaakt van mini-cd's als opslagmedium. Deze kleine, goedkope schijfjes kunnen tussen 185 (cd-rw) en 210 MB (cd-r) aan gegevens bevatten, wat neerkomt op 210 tot 240 minuten muziek in MP3-formaat. Muziekliefhebbers zijn voor het afspelen van MP3-bestanden op een draagbare speler niet langer - zoals bij andere spelers die werken met het kostbare flash-geheugen - aangewezen op dure opslagchips zoals multimediakaarten, memorysticks of geïntegreerde harde schijven.

De grote capaciteit van de Freecom mini-cd's is niet het enige voordeel. Ze zijn namelijk ook compatibel en zowel op de Beatman II, als op de cd-drive van de computer en op alle moderne audio-installaties afspeelbaar.

In vergelijking met zijn voorganger is de Beatman II op twee belangrijke punten verbeterd. Het ingebouwde anti-shockmechanisme is uitgebreid tot 480 seconden, waardoor de Beatman II prima kan worden gebruikt tijdens het sporten (fietsen, skaten, spinning). Daarnaast is de capaciteit van de batterijen vergroot tot maar liefst twaalf uur muziekplezier. Wat u ook doet en waar u ook bent, uw favoriete muziek kan altijd mee. Met zijn afmetingen van 103 x 95 x 29 millimeter past de speler in elke jaszak of (hand)tas.

Het Freecom Beatman II-pakket is heel compleet: de Beatman II wordt geleverd met Sennheiser MX 300 in-ear headphones voor de beste geluidskwaliteit. Ook zijn twee Duracell UltraM3-batterijen en een voorbespeelde mini-cd bijgeleverd. Een blanco Freecom mini cd-r is meegeleverd om meteen thuis aan de slag te gaan. Verder levert Freecom een duidelijke handleiding, een lichtnetadapter en software voor het maken en indelen van MP3-bestanden.

Ook zijn voor de Beatman II diverse accessoires verkrijgbaar. Uiteraard de 5-pack Freecom mini cd-r Media 210 MB en de 5-pack mini cd-rw Media 185 MB. Er is een speciaal ontworpen Beatman II-carrying bag, evenals een audiokabel waarmee de Beatman II te koppelen is aan een stereotoren.

De Beatman II is vanaf nu te koop voor ¤ 159, inclusief BTW (adviesprijs) bij

onder meer Free Record Shop, Makro, Primafoon, Media Markt, Vobis en

www.freecom.com.

The Beat Goes On!


- einde persbericht -

Over Freecom
Freecom Technologies is producent van digitale opslagtechnieken en voorziet in multimediale opslagoplossingen. Via eenvoudige verbindingen bieden deze snel toegang tot digitale gegevens. Gebruikers beschikken met producten van Freecom over een hoge mate van flexibiliteit en tal van verbindingsmogelijkheden. Freecom onderscheidt zich hiermee duidelijk van andere aanbieders. Freecom brengt de cd-writers FX-1,Traveller II, Portable II en Internal Series, de FireWire HardDrive, de CD/DVD ThinServer, professional TapeWare Storage-oplossingen, connectiviteitskabels en de voordelige Beatman II MiniCD/MP3-speler op de markt. Het hoofdkantoor van Freecom is gevestigd in Delft. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Japan, Duitsland, Italië, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Zwitserland.

Zie voor meer informatie over Freecom en haar producten: www.freecom.com