Provincie Groningen

Groningen, 14 februari 2002 Persbericht nr.22

250 Kinderen melden zich aan voor kunst- en cultuurworkshops in Winsum

Het initiatief van het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen: kunst- en cultuurworkshops in de gemeeente Winsum blijkt succesvol. 250 Kinderen hebben zich aangemeld voor deze workshops. De organisatie is uiterst tevreden met dit aantal. Op maandag 18 februari in de voorjaarsvakantie gaan de workshops van start in Concordia in Baflo. Burgemeester Dees geeft om 10.00 uur het officiële startsein. De workshops worden tot en met vrijdag 22 februari gehouden op verschillende locaties in de gemeente Winsum. Op vrijdag 22 februari wordt er een presentatie gehouden in het gemeentehuis Winsum, waarin de resultaten van de workshops te zien zijn. Om 19.00 uur opent burgemeester Dees de presentatie.

De workshops zijn op allerlei gebieden zoals drama, dans, zang, muziek en beeldende kunst. Het thema "dier" staat in al deze workshops centraal. De workshops worden gegeven door professionele kunstenaars. Door workshops voor kinderen te organiseren, wil het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen kinderen in hun eigen omgeving kennis laten maken met activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Na De Marne zullen ook in de andere deelnemende gemeenten (Appingedam, Bedum, Delfzijl, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum) workshops voor kinderen worden gegeven.

Het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen
Het Regionaal Cultuurplan Noord-Groningen is een samenwerkingsverband voor vier jaren tussen acht gemeenten in Noord Groningen (Appingedam, Bedum, Delfzijl, De Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer en Winsum) en de Provincie. Het is de bedoeling dat door meer samenwerking met gemeenten en culturele instellingen in de regio Noord-Groningen er een samenhangend cultureel netwerk ontstaat.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten 050 - 3164324.