Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 14 februari 2002

PvdA-DELEGATIE BEZOEKT EDE EN WAGENINGEN

Op maandag 18 februari brengen PvdA-voorzitter Ruud Koole en de PvdA-kamerleden Adri Duivesteijn, Jet Bussemaker, Lucy Kortram en Mariëtte Hamer een bezoek aan Ede en Wageningen.

Het bezoek begint om 11.00 uur in Ede met een ontvangst met koffie in het gemeentehuis, Bergstraat 4 (kamer van wethouder Rob Spiegelenberg). Daarna steekt het gezelschap de handen uit de mouwen en helpt de lokale PvdA-afdeling van 11.15 tot 12.00 uur bij het campagnevoeren op de Markt.

Van 13.30 tot 14.45 uur neemt de PvdA-delegatie deel aan een rondetafelgesprek met leden van de directie en bewonerscommissie over zorg en ouderenbeleid in verzorgingshuis De Klinkenberg, Klinkenbergerweg/Van Heutzlaan 1000.

Na afloop van het gesprek vertrekken Ruud Koole en Mariëtte Hamer naar Wageningen.

Ede

Jet Bussemaker en Adri Duivesteijn vervolgen het programma om 15.00 uur in Ede met een bezoek aan buurtcentrum De Meerpaal, Industrielaan 1. Na een gesprek met vertegenwoordigers van bewonersverenigingen, woningbouwverenigingen en buurtwerk over de problemen in de wijk en de gerealiseerde en voorgenomen oplossingen maken zij een korte rondgang door de wijk.

Ter afsluiting van het bezoek aan Ede zullen Jet Bussemaker en Adri Duivesteijn van 16.30 tot 17.00 uur in het gemeentehuis, Bergstraat 4, eventuele vragen van de pers beantwoorden, waarna zij weer aansluiten bij de aanwezige PvdA-delegatie in Wageningen.

Wageningen

Om 15.00 uur arriveren Ruud Koole en Mariëtte Hamer bij 'Catchmabs', een biotechnologisch bedrijf aan de Dreijenlaan 3, waar zij een rondleiding krijgen. Van 15.45 tot 17.10 uur is de PvdA-delegatie te gast bij verzorgingshuis Rustenburg, Veerstraat 40, waar zij in gesprek gaan met bewoners, bewonerscommissies en directieleden over zorg.

Van 17.15 tot 18.00 uur is de PvdA-delegatie uitgenodigd voor een informele borrel met fractie- en bestuursleden van de PvdA-afdelingen Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal in café/restaurant H41, bovenzaal, Herenstraat 41 in Wageningen.

Tot slot zullen Mariëtte Hamer en Jet Bussemaker van 19.00 tot 21.00 uur deelnemen aan een informatiebijeenkomst. Het eerste gedeelte van de bijeenkomst staat in het teken van wonen in Wageningen en de relatie met WERV (Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal). Wethouder Paul Apeldoorn verzorgt een inleiding over dit onderwerp. Het tweede gedeelte staat in het teken van een samenhangend jeugdbeleid, waarover gebiedsagent Aad Duivestijn een inleiding verzorgt.