Provincie Limburg

Provincie aan de slag met Heinsbergerweg

PROVINCIE AAN DE SLAG MET HEINSBERGERWEG

Op maandag 18 februari a.s. start de provincie Limburg met de tweede fase van de reconstructie van de provinciale weg Roermond Posterholt (de N293), plaatselijk bekend als de Heinsbergerweg, tussen de aansluiting Dorpsstraat in Melick en de brug over de Roer. Tegelijkertijd zal groot onderhoud worden uitgevoerd op de provinciale weg Roermond-Posterholt vanaf het begin van de gescheiden rijbanen buiten de bebouwde kom van St.Odiliënberg tot de aansluiting Vlodropperweg/Angsterweg. Ook zal er urgent onderhoud worden uitgevoerd aan de brug over de Roer. De totale kosten van dit project, waarvan eind vorig jaar de eerste fase werd gerealiseerd, belopen ca. 2,27 miljoen.

In verband met de wegwerkzaamheden zal vanaf maandag 18 februari 2002 het verkeer op de provinciale weg Roermond Posterholt (N293) vanaf de aansluiting met de Dorpsstraat in Melick tot en met de aansluiting met de Angsterweg/Vlodropperweg in Posterholt éénrichtingsverkeer worden. Het verkeer van uit Roermond kan wel richting St. Odiliënberg/Posterholt/Duitse grens rijden, maar niet terug. Het verkeer komende vanuit de richting St. Odiliënberg dient om te rijden over Vlodrop of over Roermond om in Melick te komen. Verkeer uit Vlodrop met als bestemming St. Odiliënberg kan de provinciale weg N293 Roermond-Posterholt oversteken en via de Vlodropperweg, Hoofdstraat in Posterholt richting St. Odiliënberg rijden. Het gedeelte van de provinciale weg Roermond Posterholt tussen de brug over de Roer en de aansluiting met de Roermondseweg in Posterholt blijft in beide richtingen berijdbaar. De afsluiting zal tot en met 8 april gaan duren. Fietsers kunnen wel over het fietspad in beide richtingen blijven rijden.
In het weekend van 5, 6, 7, en 8 april zal voor het aanbrengen van de toplaag gedurende een lang weekend het gehele wegvak vanaf km. 3.2 tot en met km. 9.0 worden afgesloten (met uitzondering van het gedeelte tussen km. 5.0 en km. 6.2).
Tijdens de werkzaamheden zal er een extra buslijn worden ingeschakeld die de kern Melick zal aandoen.

15-2-2002 09:36