Ingezonden persbericht

18 februari: Persconferentie Cyburg in Persmuseum

Internet proeftuin gaat van start in Zeeburg

AMSTERDAM, 20020215 -- Op maandag 18 februari a.s. geven de Amsterdamse wethouders Saskia Bruines (ICT en Lokale Media) en Ton Hooijmaijers (Economische Zaken) samen met stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema (Zeeburg) tijdens een persbijeenkomst het officiële startsignaal voor 'Amsterdam Kennisstad Cyburg'.Cyburg is een internet-proeftuin voor nieuwe diensten voor inwoners, bedrijven en instellingen in geheel Amsterdam, met het stadsdeel Zeeburg als pilotgebied.

Bruines, Hooijmaijers en Herrema verwachten dat Cyburg al binnen een paar maanden een levendige digitale gemeenschap wordt. Cyburg is ontstaan op basis van eerdere plannen voor de Amsterdamse Kenniswijk. Het project vormt een unieke combinatie van een breedbandige infrastructuur in combinatie met hoogwaardige diensten. Op dit moment bedraagt de begroting ¤ 14,4 miljoen, met bijdragen van de gemeente Amsterdam, het Ministerie van BZK, de EU en private organisaties. Het project wordt binnenkort overgedragen aan de stichting Cyburg.

Datum: 18 februari 2002
Locatie: Persmuseum, Zeeburgerkade 10 (in het gebouw van het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis) Tijdstip: 09.30 uur

Na een korte presentatie gaan de drie Amsterdamse bestuurders in op hun verwachtingen van Cyburg. Darbij komen aan de orde het belang van Cyburg, de betekenis ervan voor de overheidsdienstverlening, de Amsterdamse economie, zorg en welzijn. Van belang is ook de mogelijke rol van Cyburg als wegbereider voor breedbandinternet in heel Amsterdam: glasvezel naar iedere meterkast. Tijdens de bijeenkomst kunt u kennismaken met communicatiemiddelen waarmee de komende maanden Cyburgers worden geworven. Vanaf 18 februari kan iedereen meekijken en meedoen op www.Cyburg.nl, binnen enkele maanden zullen de eerste resultaten zichtbaar zijn.

U bent van harte welkom om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.



Ingezonden persbericht