Ingezonden persbericht

MAXDATA brengt nieuwe 17-inch vlakke CRT-monitor Belinea 10 30 55 op de markt

Kwalitatief hoogwaardige monitor voor de veeleisende zakelijke gebruiker

Amsterdam, 18 februari 2002 - MAXDATA, toonaangevend leverancier van computerhardware, breidt haar succesvolle Belinea-monitorlijn uit met een nieuw Business Class-model: de 17-inch Belinea 10 30 55. Dit kwalitatief hoogwaardige beeldscherm biedt een perfecte beeldkwaliteit voor alle kantoorapplicaties. Hierdoor blijven de werkcondities optimaal, zelfs als de gebruiker langere tijd achter het beeldscherm doorbrengt.

"Iedereen die enkele uren of zelfs de gehele dag met een computer werkt, moet zeer veeleisend zijn wat betreft ergonomie en beeldkwaliteit", zegt Emile Schmeits, Marketing Manager van MAXDATA."De Belinea 10 30 55 komt volledig tegemoet aan deze strenge eisen en biedt dé perfecte ergonomische werkomgeving voor veeleisende gebruikers". Door het platte oppervlak van de DynaflatT High-Contrast-beeldbuis biedt de monitor een natuurgetrouwe weergave en een maximale helderheid. Daarnaast worden storende reflecties tot een minimum beperkt door de speciale Spin coating.

Deze monitor garandeert een kristalhelder, trillingsvrij beeld met een maximale resolutie van 1600 x 1280 pixels, bij een ergonomische verversingsfrequentie van 70 Hz en een dot pitch van 0,23 millimeter. De monitor heeft een horizontale frequentie van 30-96 kHz en een verticale frequentie van 50-160 Hz.

Door de talrijke instellingsopties die het On Screen Display-menu (OSD) biedt, is de monitor geheel aan te passen aan de individuele wensen van de zakelijke gebruiker. De Belinea 10 30 55 is ontwikkeld volgens de laatste ergonomische, ecologische en energiebesparende standaarden. Dit wordt onderstreept door talrijke certificeringen als TCO 99, TÜV Ergo, Energy Star en Energy Label. Bij de monitor wordt een handboek in zeventien talen meegeleverd.

De Belinea 10 30 55 is vanaf nu verkrijgbaar bij alle geautoriseerde dealers en wordt geleverd met drie jaar on-site swap-out garantie (inclusief beeldbuis). De adviesprijs is 239 euro exclusief BTW.

MAXDATA
MAXDATA heeft zich, sedert haar oprichting in 1987, ontwikkeld tot een vooraanstaande leverancier van hardware. Het bedrijf richt zich op het bieden van complete hardwareoplossingen aan bedrijven. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 1999 een omzet van ruim 1 miljard euro en is genoteerd aan de Neue Markt in Frankfurt. Het bedrijf heeft naast het hoofdkantoor in Duitsland vestigingen in België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa. Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 020 - 31 13 228
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg PR
Sylvia Simon
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sylvia@lvtpr.nl