Korps: Flevoland, plaats: district Noord 18-02-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Overleden
MARKNESSE Op de Marknesserweg kwam zondagavond een 73-jarige vrouw uit Meppel ten gevolge van een aanrijding om het leven. Een 34-jarige bestuurder uit Emmeloord reed op de Marknesserweg richting Emmeloord, kwam vermoedelijk door de gladheid op de andere weghelft en botste op de auto van een 78-jarige bestuurder uit Meppel. De 73-jarige passagiere van de 78-jarige overleed ter plaatse. De 78-jarige is zwaar gewond per GGD-ambulance overgebracht naar het Sophiaziekenhuis en de 34-jarige man is met onbekend letsel naar het Dr. Jansenziekenhuis gebracht. De politie stelde ter plaatse een technisch onderzoek in. De autos zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Aanhoudingen
LELYSTAD De politie hield zondagavond twee minderjarige jongens en een 18-jarige jongen uit Lelystad aan voor een inbraak bij een school op de Horst. Na een melding trof de politie de jongens op het dak van de school aan. De drie zijn staande gehouden. Nader onderzoek bij het pand leverde braaksporen op. De drie zijn aangehouden op verdenking van inbraak en voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. De ouders zijn in kennisgesteld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Te hard gereden
SWIFTERBANT Het rijbewijs van een 32-jarige automobiliste uit Marknesse is ingevorderd en tegen de bestuurster wordt proces-verbaal opgemaakt voor het te hard rijden op de A6. Een agent die zondagmiddag op de A6 richting Emmeloord reed, werd ingehaald door twee autos. De politie constateerde bij de autos snelheden van 170 km/u (gecorrigeerd). Bij de afslag van Emmeloord hield de politie een van de automobilisten, de 32-jarige vrouw, staande. Zij is aangehouden en voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie Friesland hield de andere automobilist op de Gorredijk staande. Ook deze, een 39-jarige Groninger, krijgt proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Beiden zijn na verhoor heengezonden.

Beroving
LELYSTAD Zondagavond is bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een mobiele telefoon. Een 15-jarige meisje uit Lelystad gaf aan op de Galjoen met iets dat op een vuurwapen leek, door twee nog onbekende verdachten bedreigd te zijn. De daders gingen er met haar telefoon vandoor. De politie stelde een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Dit heeft tot nog toe geen resultaat opgeleverd.

Parkeren
URK Mede dankzij aandacht in de media en het strenge optreden van de politie stonden afgelopen zondag de autos van bezoekers aan de kerken netjes volgens de regels geparkeerd. De politie moest maar een boete uitschrijven.

Branden
BIDDINGHUIZEN Een schuur met uien op de Kokkelweg brandde maandagochtend af. De brandweer bluste de brand en voorkwam dat de brand zich naar de daarnaast gelegen schuur uitbreidde. De koeien in de naastgelegen schuur konden blijven staan. De paarden die geschrokken waren, zijn uit de naburige schuur gehaald. Omdat het dak van de afgebrande schuur asbest bevatte, stelde de hulpverleners een onderzoek in. De oorzaak en de schade van de brand zijn nog niet bekend.

LELYSTAD Zondagmiddag kreeg de politie een melding van een schuurbrand op de Pijlstaartweg. Ter plaatse zagen de agenten een landbouwschuur in brand staan. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte bij de brand gewond. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een stroomstoring. De precieze schade is niet bekend.