Ingezonden persbericht

XO COMMUNICATIONS INTRODUCEERT EEN NIEUWE FASE IN DSL

Keuzevrijheid in bandbreedte, upload- en downloadsnelheden en services

Almere, 18 februari 2002 - XO Communications, leverancier van datacommunicatieoplossingen op basis van breedbandtechnologie, introduceert een nieuwe DSL-oplossing, toegespitst op de zakelijke (MKB-)markt. De DSL-oplossing past volledig binnen het portfolio van XO Communications, dat gebaseerd is op zorgeloos zakendoen. Samen met de klant wordt een DSL-oplossing samengesteld, die volledig aansluit op de eisen voor wat betreft snelheid, capaciteit, kosten en installatie. De klanten weten hierdoor precies waar ze aan toe zijn en worden niet geconfronteerd met onvoorziene zaken. XO Communications neemt de zorgen van een veilige en betrouwbare DSL-verbinding uit handen.

XO Communications gaat met deze nieuwe DSL-oplossing niet uit van het leveren van alleen een verbinding met een bepaalde bandbreedte. XO Communications biedt toegevoegde waarde in de vorm van onder andere een services- en supportpakket. De DSL-dienst die XO Communications levert, kenmerkt zich door transparantie en duidelijke afspraken. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor de inzet van een firewall waarmee de internetverbinding beschermd kan worden tegen ondermeer aanvallen van hackers. Daarnaast kan XO Communications het netwerk van de klant monitoren, biedt het bandbreedtestatistieken en kan het bedrijf bij problemen 24 uur per dag, zeven dagen per week worden bereikt. De voor de verbinding noodzakelijke router wordt vanzelfsprekend door XO Communications geleverd en bij de klant op locatie geïnstalleerd.

"Datacommunicatie is voor elk soort bedrijf, van multinational tot MKB, de brandstof voor bijna alle zakelijke processen, van internet en e-mail tot en met website, elektronische marktplaats of telewerken", zegt Erik van Laar, algemeen directeur van XO Communications. "De meeste aanbieders van DSL bieden slechts een verbinding in de vorm van een aantal standaardpakketten waarbij alleen kan worden gekozen voor een bepaalde bandbreedte. Hierdoor is de keuze vaak beperkt en wordt niet volledig tegemoetgekomen aan de wensen van de klant. XO Communications gaat met de klant om de tafel zitten en naar aanleiding van de wensen van de klant wordt een DSL-oplossing samengesteld. Hierdoor heeft de klant meer variatie op het gebied van bandbreedte, upload- en downloadsnelheden en gebruik van een verbinding. Dit laatste wil zeggen dat een zware zakelijke gebruiker ervoor kan kiezen het alleenrecht op een bepaalde verbinding te krijgen, waardoor deze minder last heeft van de bedrijfsdrukte door gelijktijdig gebruik van anderen."

Het gebruik van DSL biedt grote voordelen. Zo beschikt een bedrijf over een constante toegang tot het internet, waardoor altijd direct kan worden gecommuniceerd met klanten en partners. Bovendien kunnen bedrijven met DSL snel bestanden downloaden doordat een hoge capaciteit aan bandbreedte wordt geboden. Ook zet XO Communications de nieuwe DSL-oplossing in om Virtual Private Networks (VPN) op te zetten, waarbij verschillende vestigingen door middel van DSL-verbindingen met elkaar verbonden worden. De klant krijgt dan een virtueel privé-netwerk binnen het netwerk van XO Communications.

XO Communications biedt met de nieuwe DSL-oplossing een toegevoegde waarde voor deze snelle en kostenbesparende internetverbinding toegespitst op de zakelijke (MKB-)markt.

XO Communications
XO Communications B.V. is specialist op het gebied van snelle datacommunicatieverbindingen en internettoegang voor middelgrote bedrijven. Het bedrijf richt zich op die sectoren in de markt, waar snelle datacommunicatie tussen bedrijven en klanten, partners en leveranciers centraal staat. XO biedt een breed pakket van diensten, variërend van breedbandinternettoegang tot webhosting en co-locatie. Het Almeerse bedrijf beschikt over een betrouwbaar en flexibel transatlantisch netwerk. XO Communications onderscheidt zich door korte lijnen, een persoonlijke benadering en optimale service. Meer informatie over XO Communications is te vinden op www.xo.nl