Ingezonden persbericht


Groter bereik Radio 538 dan 3FM!
Historisch moment in geschiedenis van de Nederlandse radio

Hilversum, 18 februari 2002 - Voor het eerst in haar ruim negenjarig bestaan is het Radio 538 gelukt om haar publieke concurrent te verslaan in weekbereik. Uit de meest recente luistercijfers van Intomart over de periode december 2001-januari 2002 blijkt dat 3FM in deze periode een weekbereik scoort van 20,9 % tegen 21,1 % voor Radio 538. Het is nog niet eerder voorgekomen dat Radio 538 ondanks een duidelijk mindere FM-dekking in een week meer mensen bereikt dan 3FM.

De afgelopen maanden hing het er om, maar nu is eindelijk de kogel door de kerk. Na negen jaar bouwen aan een vaste luisterschare heeft Radio 538 eindelijk een eerste overwinning op haar grootste concurrent behaald. 3FM is in het hele land goed te ontvangen op de FM, terwijl Radio 538 het nog steeds met minder FM-frequenties moet doen. Opvallend is dat de publieke zender in een recentelijk onderzoek heeft aangegeven dat zij ruim 65 % dezelfde muziek draait als haar commerciële concurrente. Ook in deze optiek is het voor Radio 538 een verdiende 'Gouden Plak'!

Directeur Erik de Zwart: "Toen we negen jaar geleden begonnen, was het grootste ideaal natuurlijk om eens de publieke zender 3FM te verslaan. Het begin is nu eindelijk daar! Nog nooit luisterden in een week meer mensen naar Radio 538 dan naar 3FM. Een compliment voor de deejays van 538! In marktaandeel blijven we nog iets achter maar door de nieuwe weekendprogrammering, met onder andere Edwin Evers op zaterdag en Gordon op beide weekenddagen, verwacht ik nog meer luistercijfer spektakel de komende tijd!"

Radio = 538
Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op de volgende frequenties: Zeeland/ Randstad en ver daar buiten: 101.2 FM, Rotterdam/ Den Haag/ Eindhoven/ Arnhem/ Nijmegen/ Utrecht en omgeving: 101.5 FM, Groningen: 89.0 FM, Friesland/ Den Helder: 93.2 FM, Zwolle en omgeving: 93.6 FM. Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht