Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

`Zuinig` op zijn auto

MAARSSEN In de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 04.50 uur zagen politiemensen een automobilist op de Schippersgracht in zijn auto stappen en nogal pittig wegrijden. Zij controleerden de bestuurder. De man, 24 jaar oud en afkomstig uit Maarssen, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Hij stond er echter op dat hij zelf zijn sportieve auto mocht parkeren. Hij verklaarde dat niemand anders in zijn bolide mocht rijden. Dit werd hem echter door de agenten geweigerd en na enig aandringen kreeg een politieman de sleutels en heeft de auto geparkeerd, hetgeen zeer netjes gebeurde.

De man blies op het politiebureau 1,15 promille(455 ug/l), ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Alcoholcontroles

MONTFOORT / WOERDEN De politie heeft op zondag 17 februari op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

Van 0.00 uur tot 02.00 uur werd gecontroleerd op de Willeskop en de M.A. Reinaldaweg in Montfoort. Geen van de zeventig bestuurders die moesten blazen, bleek (teveel) te hebben gedronken.

In de avonduren werd op de Heeswijk in Montfoort en bij de afrit van de A12 in Woerden gecontroleerd. Hier moesten 91 bestuurders een blaastest afleggen. Allen bliezen een `P` (Pass), hetgeen betekent dat geen van hen te diep in het glaasje had gekeken.

Bestuurder onder invloed

MIJDRECHT In de nacht van zondag 17 op maandag 18 februari is een man voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond 02.30 uur zagen politiemensen een automobilist slingerend over de Provincialeweg rijden. Uit de controle bleek dat de bestuurder teveel had gedronken. De man, 39 jaar oud en afkomstig uit Waverveen, werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 1,35 promille (535 ug/l), bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en daar hij al eerder voor het rijden onder invloed was aangehouden, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding onder invloed

WOERDEN Op zondag 17 februari raakte een onder invloed verkerende fietser licht gewond bij een aanrijding.

Rond 17.00 uur reed een 41-jarige automobilist uit Woerden over de Aalberselaan, gaande in de richting van de Vossenschanslaan. Op de kruising met de Vossenschanslaan sloeg hij rechtsaf. Op dat moment reed een 30-jarige fietser uit Nieuwerbrug over de Vossenschanslaan en sloeg linksaf de Aalberselaan op. Beide bestuurders zagen elkaar te laat, waardoor een aanrijding tussen beiden ontstond. De fietser kwam ten val en klaagde over pijn in zijn linker onderbeen, maar wilde daar niet aan behandeld worden.

Bij het opnemen van de aanrijding roken politiemensen dat de fietser naar alcohol rook. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,0 promille (385 ug/l), twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Hij kreeg een bekeuring van 75,- en een rijverbod van drie uur.