Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-02-2002 2e persbericht 18 februari 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist overleden na aanrijding Een 23-jarige automobilist uit het Zeeuwse Axel is maandag om 8.45 uur zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Verlengde John F. Kennedylaan. De man reed richting het centrum van Eindhoven en kwam door onbekende oorzaak in de middenberm terecht. De auto sloeg over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand. De man raakte bekneld in zijn auto en de brandweer moest hem uit het wrak bevrijden. De man is met fracturen aan heup en bekken en met inwendige bloedingen in het Catharinaziekenhuis opgenomen. In de loop van de morgen is de man in het ziekenhuis aan zijn verwondingen bezweken.

Aanrijding in file
Door de aanrijding op de Verlengde John F. Kennedylaan ontstond op de A58 vanuit de richting Best een file. Een Hongaarse vrachtautochauffeur, 35 jaar uit Jaszbereny, zag de file te laat en reed tegen een personenauto die bestuurd werd door een 25-jarige vrouw uit Best. Zij stond als een na laatste achter in de file. Een 34-jarige man uit Best die achter haar stond had op tijd in zijn achteruitkijkspiegel gezien dat de vrachtauto aan kwam rijden en hij zag dat deze niet op tijd kon remmen. Hij stuurde zijn auto snel naar de vluchtstrook. De vrouw uit Best moest uit de auto bevrijd worden door de brandweer. Zij is met rug- en nekletsel naar het Catharinaziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde om 9.40 uur.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Bij een aanrijding tussen een auto en een bromfiets, maandag om 8.55 uur op de kruising Orpheuslaan Agamemnonlaan, is de 24-jarige Eindhovense bromfietser gewond geraakt. De bromfietser reed over de Orpheuslaan en vanuit de Agamemnonlaan kwam een personenauto met achter het stuur een 35-jarige man uit Eindhoven. Deze laatste gaf de bromfietser geen voorrang en reed tegen hem aan. Door de aanrijding raakte de bromfietser ook nog een personenauto die voor hem reed. De bromfietser brak twee vingers. Hij kon na behandeling in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven naar huis.

Eindhoven: Twee mannen met gestolen spullen aangehouden Op de Brugmanstraat zijn maandag om 8.50 uur een 27-jarige Eindhovenaar en een even oude man uit Tilburg aangehouden. Een politiepatrouille zag de mannen in een auto stappen en een van hen droeg een plastic zakje. Omdat de politiemensen vermoedden dat er drugs in het zakje zaten, hebben ze de auto laten stoppen. Er bleken geen drugs in te zitten maar een cd-wisselaar. In de auto lagen ook twee autoradios, een fototoestel en vier adapters. Zij konden geen redelijke verklaring voor de spullen geven. Ze zijn aangehouden omdat zij verdacht worden van diefstal of heling van de spullen die ze bij zich hadden.

Best: Auto gestolen
Tussen zondagmiddag en maandagmorgen is vanaf de Broekstraat een blauwe Opel Kadett met het kenteken RL-63-GP gestolen.

Asten: Inbraak
Tussen zondag 11.00 uur en maandag 8.10 uur is ingebroken in een kantoor aan de Prins Bernhardstraat. De voordeur is opengebroken. Uit het kantoor zijn drie fototoestellen, een bankpas en een geldkistje met 250,= gestolen.

Gemert: Verzamelaar?
In de nacht van zaterdag op zondag zijn vanaf vier autos die geparkeerd stonden aan de President Verpoortenstraat en Schoor auto-emblemen weggenomen. Door de diefstal raakten de autos beschadigd. Het gaat om emblemen van Audi, Renault, Toyota en een Mercedesster.

Eersel: Twee kruisbogen gestolen
Vanaf het E3-strand zijn zondagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur twee kruisbogen en 15 bijbehorende pijlen gestolen. De kruisbogen zijn van een bedrijf uit Tilburg dat evenementen organiseert. De wapens waren even onder een zeiltje gelegd. Even later waren ze verdwenen. De kruisbogen zijn 375,= per stuk waard.

Valkenswaard: Auto gestolen
Tussen zondag 17.30 en maandag 8.00 uur is vanaf de Parallelweg Noord een witte Opel Combo met het kenteken VT-47-XH gestolen.