Vlaamse overheid

PERSMEDEDELING VAN MINISTER PAUL VAN GREMBERGEN, VLAAMS MINISTER VAN

BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, AMBTENARENZAKEN EN BUITENLANDS BELEID 18

februari 2002

Vlaams overheidspersoneel krijgt meer kansen op nieuwe uitdaging

Minister van ambtenarenzaken Van Grembergen (SPIRIT) gaf vandaag het officiële startschot voor de Verruimde Interne Arbeidsmarkt binnen de Vlaamse overheid. Dit betekent dat personeel voortaan makkelijker kan overstappen van Vlaamse openbare instellingen (zoals VDAB, OVAM, BLOSO, Kind en Gezin, e.d.) naar het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en omgekeerd, met behoud van bepaalde rechten en financiële voordelen. In totaal wordt hierdoor de interne arbeidsmarkt verruimd naar ongeveer 37.OOO personeelsleden.

De beslissing om de muren tussen de verschillende instellingen te slopen kwam er vooral om tegemoet te komen aan de personeelsvraag naar meer doorstromingsmogelijkheden. Minister Van Grembergen benadrukt dat het uiteindelijke doel er immers in bestaat de personeelstevredenheid verder te verhogen. Bovendien krijgt het personeel hierdoor meer kans om de eigen inzetbaarheid te verhogen. In een tijd waarin mensen zich steeds minder binden voor het leven en waarin ook organisaties steeds wisselende noden hebben, is dit belangrijk.

Tussen de deelnemende organisaties werden goede afspraken gemaakt die ervoor moeten zorgen dat de procedures op een vlotte, transparante en professionele manier verlopen. Een belangrijke stap hierbij is het bekendmaken van de interne vacatures via een vlot raadpleegbare vacaturesite.

Minister Van Grembergen riep vandaag de topfunctionarissen op om bij het invullen van hun personeelsbehoeften maximaal gebruik te maken van de kansen die de verruimde interne arbeidsmarkt biedt.

Info: Koen.Jongbloet@vlaanderen.be (02/553 23 11)