Provincie Utrecht

Persbericht

Werkzaamheden N210 bij Hollandse IJssel en A2

18-02-2002
Sinds eind mei 2000 werkt de provincie Utrecht aan het project "Wegenstructuur Lopikerwaard". Belangrijk onderdeel van het project is de omlegging van de N 210 bij IJsselstein. De bedoeling hiervan is om het vele verkeer dat van deze weg gebruik maakt buiten de gemeente IJsselstein om te leiden. Tot voor kort ondervond het verkeer niet of nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Inmiddels is de provincie begonnen met de tweede fase van het project: een nieuwe brug over de Hollandse IJssel en een nieuwe aansluiting op de A2 vanuit Nieuwegein. Deze werkzaamheden duren nog tot het najaar van 2003 en gaan niet ongemerkt aan het verkeer voorbij.

Nieuwe brug en nieuwe toerit A2
De ingebruikneming van de nieuwe brug over de Hollandse IJssel zal waarschijnlijk in de herfst
van 2003 zijn.
Bij het aanleggen van de nieuwe toerit op de A2 vanuit Nieuwegein wordt de bestaande wegindeling op het gedeelte tussen IJsselstein gewijzigd. Doel is de aansluiting van de N210 op de A2 en de verbinding met Nieuwegein aanzienlijk te verbeteren.

Hinder voor het verkeer
Tijdens de werkzaamheden is enige verkeershinder onvermijdelijk, zo worden rijstroken versmald en verlegd.
Bij de aanleg van de aansluiting op de A2 zullen met name de fietsers veel hinder ondervinden.
Door de bouwactiviteiten zal de inrichting van de weg regelmatig veranderen, waardoor de weggebruiker steeds in een onbekende situatie terechtkomt en extra alert moet zijn.
De provincie Utrecht zal zorgen voor duidelijke aanwijzingen voor het verkeer en waar nodig snelheidsbeperkingen invoeren om de veiligheid van de weggebruikers en de wegwerkers te beschermen.

Als in het najaar van 2003 de weg in gebruik wordt genomen, zal de verbinding tussen de N 204 en de A2 aanzienlijk zijn verbeterd. De gemeenten IJsselstein en Nieuwegein hebben dan een betere aansluiting op de A2.

Meer informatie: Aart van Bree, telefoon (030) 258 39 67 of Aart.van.Bree@provincie-utrecht.nl