Ingezonden persbericht

Derde plaats voor Theunissen in Belgische rally Boucles de Spa

Tijdens de openingswedstrijd van het Belgisch Rallykampioenschap Divisie
1 in het weekeinde van de 16e en 17e februari hebben de Nederlander Rocco Theunissen en zijn Belgische navigator Erwin Mombaerts bewezen een team van kaliber te vormen. Zij gingen met hun Toyota Corolla WRC van meet af aan als de snelste equipe over de klassementsproeven, totdat op de 4e proef de versnellingsbak het begaf en Theunissen met slechts de
1e en 2e versnelling nog 22 proef moest rijden tot de eerstvolgende servicemogelijkheid. Hier verspeelde hij zijn riante 34 seconden voorsprong en ging op KP 7 als 13e van start met 4 min. 8 sec. achterstand op Subaru-rijder Bernard Munster, die de leiding van Theunissen overnam.

Binnen de geoorloofde 20 minuten servicetijd verwisselde het team van Future World de versnellingsbak. Vanaf dat moment had het MRT Rally Team nog maar één doel voor ogen: zoveel mogelijk scratches rijden en zo toch nog in de buurt of zelfs op het erepodium eindigen. Het leek een onmogelijke zaak, maar gedurende de 14 proeven die Theunissen nog voor de finish restten, bewees hij een geduchte tegenstander te zijn en niet de gedoodverfde gentleman rijder, die enkel dank zij een goede wagen presteert. Als een winnaar zette hij de inhaalrace in en realiseerde op 11 van de overgebleven 14 klassementsproeven de snelste tijd. Niet genoeg voor een overwinning maar genoeg om op de voorlaatste proef naar de vierde plaats op te schuiven en na een spectaculaire laatste rit op de beroemde proef Clémentine toch nog de derde plaats in de wacht te slepen. Munster, die de tweede dag als leider met 50 seconden voorsprong op de rest van het klassement inging, viel na een inklokfout terug naar plaats drie en gaf het roer over aan Larry Cols in een groep N Mitsubishi Evo6, gevolgd door Joost Boxoen in de Subaru Impreza WRC. Theunissen was toen al weer teruggeklommen naar de 5e plaats. Munster eiste later op de voorlaatste klassementsproef toch nog de tweede plaats van Boxoen op maar kon Cols zijn overwinning niet meer afnemen. Zo stonden zondagavond een overgelukkige Cols, een boze/ongelukkige Munster en een gelukkige en trotse Theunissen op het finishpodium in het centrum van Spa.
"We hebben eruit gehaald wat mogelijk was, zelfs met een lekke band nog onze eerste tijd op KP 17 en ook het record op die proef verbeterd. De trainingen die we in de rustperiode ingelast hebben, zijn duidelijk niet verspild geweest", volgens Erwin Mombaerts na de wedstrijd.


1. Cols (B) Mitsubishi Lancer E6 N4 2:03:10

2. Munster (B) Subaru Impreza WRC A8 + 00:21

3. Theunissen (NL) Toyota Corolla WRC A8 + 01:06
4. Boxoen (B) Subaru Impreza WRC A8 + 01:10

5. Bouche (B) Mitsubishi Lancer E6 N4 + 01:54 17 Vlaar (NL) Mitsubishi Lancer E6 N4 + 14:04

Stand in het kampioenschap na het eerste evenement: Cols - 10 punten, Munster - 6 punten, Theunissen - 4 punten, Boxoen - 3 punten, Bouche - 2 punten.

De eerstvolgende wedstrijd die meetelt voor heet Belgisch Kampioenschap Divisie 1 is de Tour du Luxembourg 6 en 7 april.



Ingezonden persbericht