Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 18-02-2002 Persbericht district Den Bosch

VERDACHTE VAN DRUGSHANDEL AANGEHOUDEN

Vanmorgen heeft de politie in een woning in s-Hertogenbosch een 35-jarige man aangehouden. Hij wordt beschouwd als een van de hoofdverdachten in de drugs-zaak die momenteel door de recherche in s-Hertogenbosch wordt onderzocht. De inmiddels in verzekering gestelde verdachte wordt het verkopen van, het han-delen in en het vervoeren van hard- en softdrugs ten laste gelegd. In deze zaak, die in augustus vorig jaar is opgestart, zijn eerder al elf verdachten aangehouden.

In december 2001 en januari 2002 zijn in Venlo en s-Hertogenbosch twee trans-porten van verdovende middelen onderschept. Bij deze twee acties zijn destijds 5 verdachten aangehouden en zijn grote hoeveelheden amfetamine, LSD en XTC pillen in beslag genomen.

Op 31 januari j.l. zijn bij meerdere zoekingen in woningen in s-Hertogenbosch grote hoeveelheden verdovende middelen aangetroffen. In een van die woningen vond de politie 42 kilogram softdrugs, die vakkundiig waren verborgen in meubelpanelen. In andere woningen zijn onder meer een vuurwapen en 500 gram cocaïne gevonden en inbeslag genomen. Bij deze acties zijn 6 verdachten aangehouden. Het rechercheteam verwacht binnenkort nog meer aanhoudingen te verrichten.

RUIT VERNIELD

In een woning aan de Jan Schöfferlaan in s-Hertogenbosch is zondagavond een 26-jarige Bosschenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht in het pand een ruit te hebben vernield. De verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en is inge-sloten.

INBRAAK IN WINKEL

In de nacht van zondag op maandag werd ontdekt dat er was ingebroken in een winkel aan de Orthenstraat in s-Hertogenbosch. De ruit van toegangsdeur was vernield. Uit de winkel is en onbekende hoeveelheid sigaretten en shag weggenomen.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING

Zondagavond is in zijn woonplaats Vught een 52-jarige automobilist aangehouden. De man wordt er van verdacht diezelfde avond op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgere-den. Hij was achteruit tegen een stilstaande taxi gereden waardoor schade is ont-staan.

GEWONDE BIJ AANRIJDING

Een 28-jarige automobilist uit s-Hertogenbosch was vanmorgen zo druk bezig met het zoeken naar de weg dat hij een fietser over het hoofd zag. De fietser werd aan-gereden en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij bleek na onderzoek een gekneusde enkel aan het ongeval te hebben overgehouden. DE aanrijding vond plaats op de kruising van de Maarstrichtseweg met de Merwedelaan.

AUTODIEFSTAL

In de nacht van zaterdag op zondag is vanaf het Korenveld in Empel een grijze Volswagen Caddy met het kenteken 41-VP-SK gestolen.

GEWONDE NA AANRIJDING

Een 38-jarige fietsster uit s-Hertogenbosch is vanmorgen met een pijnlijke arm overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kwam ten val nadat zij op de kruising van de Frans Fransenstraat met de Rompertsebaan in haar woonplaats tegen een 34 jarige fietsster botste die op dat moment van richting veranderde.

DEURWAARDER MISHANDELD EN BEDREIGD

Vanmorgen is in een woning aan de Admiraliteitslaan in s-Hertogenbosch een 28-jarige deurwaarder mishandeld en met de dood bedreigd. De verdachte, een 35-jarige bewoner van het genoemde pand, is aangehouden. De deurwaarder was met enkele personen bezig om de woning op last van de ver-huurder te ontruimen. Tijdens deze werkzaamheden kwam de bewoner van het pand binnen. Toen hij hoorde wat er gaande was, pakte hij een ijzeren staaf en sloeg daarmee naar de deurwaarder. Deze kon de klap opvangen met de onderarm. De verdachte sloeg daarna een spiegel kapot en dreigde vervolgens met een van de scherven te steken. Kort daarna vernielde hij een ruit en bedreigde de deurwaar-der wederom met een glasscherf. De inmiddels ter plaatse gekomen politie kon de verdachte aanhouden.