Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 18-02-2002 3e Persbericht 18 februari 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Schennispleger
In een lijnbus die vanaf het Centraal Station naar de Achtse Barrier rijdt is maandagmiddag rond 14.40 uur een 16-jarig meisje uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende jongen. Het meisje zat in de bus toen plotseling een onbekende tegenover haar ging zitten en schennis pleegde. Het meisje is hierop naar de buschauffeur gelopen. Ondertussen stopte de bus bij een halte aan de Huizingalaan waarop de jongen de bus uit is uitgelopen. Hij is tussen de 18 en 20 jaar, ongeveer 1.70 meter lang, heeft een getinte huidskleur en zwart krulhaar. Hij droeg een blauwe jas, een beige broek en een zwart T-shirt.

Eindhoven: Getankt zonder te betalen
Op een parkeerplaats aan de Gagelstraat is maandagmiddag rond 16.50 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het tanken van benzine zonder te betalen bij een bedrijf aan de Gagelstraat eerder die middag. Uit onderzoek bleek dat het voertuig van de verdachte niet verzekerd was. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Best: Tasjesroof
Op de Kapelaan J.A. Heerenstraat is maandag rond 17.00 uur een 54-jarige vrouw uit Vught van haar tas beroofd. De vrouw liep over straat toen plotseling een onbekende man haar tas uit haar hand trok. In de portemonnee zaten een aantal pasjes, een mobiele telefoon, autopapieren en ongeveer 80 Euro. De jongen is vervolgens achter op een scooter gesprongen waarmee het duo is gevlucht. Het gaat om jongen van ongeveer 20 jaar, ongeveer 1.73 meter lang met een getinte huidskleur. De bestuurder van de scooter is ook ongeveer 20 jaar en heeft een getinte huidskleur. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Mierlo: Snelheidscontroles
Op de Bekelaar zijn maandag tussen 10.50 en 12.45 uur 417 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 105 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 93 km/u.

Ook werd maandag op de Industrieweg tussen 15.30 en 16.30 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 524 voertuigen reden 20 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier 72 km/u.

Reusel: Verkeerscontrole
Op de Turnhoutseweg is maandagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld. Eén voor het ontbreken van een bromfietsverzekering, één voor het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat, één voor het niet dragen van de autogordel en één voor rijden op een bromfiets zonder helm.

Veldhoven: Snelheidscontroles
Op de Kromstraat zijn maandagmiddag tussen 14.35 en 15.20 uur 367 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 8 bestuurders te snel. De maximum toegestane snelheid is hier 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u.

Ook op de Pastorielaan werd maandagmiddag tussen 15.30 en 16.40 uur op snelheid gecontroleerd. Hier passeerden 413 voertuigen de controlepost. 20 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 69 km/u.