Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

ANP neemt meerderheidsbelang in Sitecast.nl
Content syndicator bedient inmiddels meer dan 1.500 websites met actuele content

Amsterdam, 18 februari 2002 - Het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft een belang van 51% genomen in Eyeballs b.v., het bedrijf achter de content syndicator Sitecast.nl. Al vanaf de start van Sitecast.nl in februari 2001 was het ANP betrokken als strategisch partner en daarmee tevens de belangrijkste content leverancier van Sitecast.nl. De financiële details van de transactie worden niet bekend gemaakt.

Sitecast.nl, het gratis content syndication-programma, biedt eigenaren van websites de mogelijkheid op eenvoudige wijze actuele content uit verschillende nieuws-, entertainment- en servicerubrieken op hun eigen site te plaatsen. Sitecast.nl gaat hiermee terug naar de kracht van Internet: information sharing. Webmasters kiezen hun content voortaan op www.sitecast.nl. Inmiddels maken meer dan 1.500 websites gebruik van de Sitecast content. Naast gratis content biedt Sitecast.nl exploitanten van vooral MKB websites en bedrijven met Intranetten de mogelijkheid om tegen betaling de Sitecast.nl content in eigen huisstijl te plaatsen.

Sitecast.nl
Sitecast.nl is ontwikkeld door OoiPtech b.v. en Veritate Company b.v. (voorheen Virtual Industries International b.v.). OOiPtech is opgericht door pioniers die zich reeds vanaf het ontstaan van het world wide web bezig houden met contentdistributie. Veritate Company stond eerder aan de wieg van succesvolle Internetbedrijven zoals de nieuwssite NU.NL, het InternetPersBureau (IPB), Netdirect en Sapenda Publishing (Sapenda.com). Sitecast.nl maakt gebruik van het door OOiPtech geïntroduceerde product OOiP/share en van de publishing en content knowhow van Veritate. Met Sitecast.nl kunnen webmasters actuele content op de eigen site plaatsen zonder dat hiervoor software hoeft te worden geïnstalleerd: door het plaatsen van een of twee regels code in de web pagina wordt de content automatisch ververst.Voor meer informatie over Sitecast: http://www.sitecast.nl



Ingezonden persbericht