Ingezonden persbericht


NETWORK ASSOCIATES KIEST APPLIED COMMUNICATIONS ALS PR-BUREAU IN DE BENELUX

Applied voegt Network Associates toe aan internationaal klantenportfolio

AMSTERDAM, 18 februari 2002 - Applied Communications Group, vooraanstaand communicatieadviesbureau voor IT-bedrijven, maakt vandaag bekend dat zij een contract heeft getekend met Network Associates, leverancier van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidoplossingen, voor de levering van PR- en communicatiediensten in de Benelux.

Network Associates heeft Applied gekozen vanwege haar unieke concurrentiegerichte communicatieaanpak en bekwaamheid in het uitvoeren van lokale PR activiteiten voor grote internationale ondernemingen. "Applied biedt strategisch advies en lokale PR in Europa, gebaseerd op een diepgaande kennis van de internationale IT-markt. Dankzij communicatieonderzoek en hun ruime ervaring in het werken met IT-bedrijven, is Applied's communicatieadvies zeer effectief" verklaart Suzanne van Donge, marketing manager Noord-, Centraal- en Oost-Europa. "Daarnaast is de flexibiliteit van Applied, en hun vermogen om zeer snel te reageren op bepaalde situaties, zoals bijvoorbeeld een virusuitbraak, zeer belangrijk voor ons."

Steve Astle, general manager van Applied Communications Europa legt uit: "Wij bieden bedrijven een strategische communicatie-aanpak, gebaseerd op onze ervaring in de Verenigde Staten en sinds vier jaar ook in Europa. Onze aanpak richt zich met name op het opbouwen van een merkidentiteit voor onze klanten. Een identiteit die ze niet alleen duidelijk onderscheidt van hun concurrenten maar ook het marktaandeel vergroot. Applied Communications heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd in de IT-sector, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, door onze samenwerking met solide bedrijven zoals Network Associates."

Applied Communications heeft kantoren in San Francisco en Amsterdam, en biedt haar klanten strategisch communicatieadvies en lokale implementatie in de Verenigde Staten en Europa. Onlangs heeft Applied haar Beneluxteam verder versterkt met de komst van twee nieuwe medewerkers: Bartjan Willenborg, Account Director, en Jurriaan Trommels, Account Executive. Willenborg is afkomstig van Dun & Bradstreet, waar hij Hoofd Marketing en Communicatie was. Trommels heeft voor zijn komst naar Applied Communications als Marketing Consultant bij Pulse.Interactive gewerkt.

Network Associates

Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van beveiliging en beschikbaarheidoplossingen voor e-business ondernemingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirusproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com.

Applied Communications Group

Applied Communications is een vooraanstaand communicatieadviesbureau voor high-tech- en internetbedrijven. Dit jaar is Applied onder andere uitgeroepen tot Mid-Size Agency of the Year 2001 door PRWeek en heeft het bedrijf tevens de Holmes Report SABRE Award voor het Technologiebedrijf van het Jaar ontvangen. Applied, dat werd opgericht in 1992, ontwikkelt, implementeert en meet communicatieprogramma's gericht op het creëren van concurrentievoordeel waarmee klanten groeimarkten kunnen betreden en sturen. Applied heeft full-service kantoren in San Francisco en Amsterdam, en via WhiteOaks International toegang tot een netwerk van vooraanstaande technologie PR-bureaus in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Applied vertegenwoordigt een selecte groep van high-tech bedrijven, waaronder 3PARdata, AltaVista, Aurigin Systems, Autodesk, Avaya, Centra, DemandTec, E2open, Genuity, Hewlett-Packard, Kenamea, Network Associates, Paypal, Rapt, SeeBeyond, SeeCommerce, Sun Microsystems Enterprise Services, VeriSign, VERITAS, Vignette en VitalLink.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ezra van Tiel

Applied Communications

020 531 3700, ext. 738

ezra@appliedcom.com