Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.15 uur

Autodief / inbreker aangehouden

BILTHOVEN Zondagmorgen kreeg de politie een melding dat een inbreker was overlopen op de Julianalaan.

Omstreeks 08.10 uur was de politie ter plaatse en hoorde van getuigen dat zojuist een man had geprobeerd in te breken in de kerk aan de Julianalaan. De inbreker was betrapt en richting de Kwinkelier gelopen. De politie stelde in de buurt een onderzoek in en zag de verdachte ter hoogte van de Kwinkelier lopen. Na een korte achtervolging via de Sperwerlaan en de Groenlinglaan, kon de 37-jarige man uit Bilthoven op de Koperwiek worden aangehouden.

Tijdens de achtervolging gooide de man allerlei goederen weg. Uit de fouillering kwam een bos autosleutels die niet van de verdachte bleek te zijn. Op de Groenlinglaan stond een auto geparkeerd waar de sleutels op paste. Navraag bij de meldkamer leerde dat de auto op 12 februari gestolen was op de Julianalaan in Bilthoven. Tevens bleek dat de Bilthovenaar een tweetal ruiten op de Kwinkelier had vernield. De politie stelt een onderzoek in.

Rijden onder invloed

ZEIST De politie heeft zondagmorgen een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 09.35 moest de 41-jarige bestuurder uit De Bilt op de Utrechtseweg een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1.85 promille alcohol in zijn lichaam had.

Tevens constateerde de politie dat de kentekenplaten op zijn voertuig niet overeen kwamen met het type. Het voertuig werd in beslag genomen en de bestuurder werd met een rijverbod van 9 uur naar huis gestuurd. Maandagmorgen moet de man zijn rijbewij