Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2002 Persberichten district Heuvelrug, 09.15 uur

Fietser gewond na aanrijding met politieauto

RHENEN- Op zondagmiddag vond een aanrijding plaats tussen een politieauto en een wielrenner. De 19-jarige wielrenner uit Wageningen raakte hierbij gewond.

Omstreeks 17.15 uur surveilleerde een politieman op de Grebbeweg in een opvallende politieauto. Ter hoogte van het asielzoekerscentrum zag hij dat twee mannen en een vrouw drukke gebaren maken naar elkaar. Het leek erop dat de vrouw werd geslagen door de twee mannen. De agent keerde vervolgens zijn auto en reed naar het drietal toe. Hij reed vervolgens de inrit van het asielzoekerscentrum op en moest hierbij een fietspad oversteken. Op dat moment kwam de 19-jarige fietser van de berg afrijden en kwam in botsing met de politieauto.

Door de aanrijding raakte hij ernstig gewond aan onder andere zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden bij de politie van het district Heuvelrug onder telefoonnummer 0900-8844.

Niets erin, niet eruit

LEERSUM- In het kader van de actie Niets erin, niets eruit heeft de politie geparkeerde autos gecontroleerd op de Utrechtse baan, Maarsbergseweg en de Heulweg. Van de 75 autos was in 50 autos kostbare buit direct zichtbaar. De politie adviseert kostbare buit, zoals autoradios, telefoons, jassen en displays van het navigatiesystemen uit de auto te halen om zo de kans op auto inbraak zo klein mogelijk te maken.

Rijden onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op maandagochtend zagen surveillerende agenten een 41-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede rijden over de Nieuweweg. De vrouw werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat ze alcohol had gedronken. Op het bureau blies ze 1.85 promille. De vrouw kon haar rijbewijs inleveren en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.