Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-02-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.10 uur

Te snel over de A2

NIEUWEGEIN Op zondag 17 februari moest een automobilist na een zware snelheidsovertreding zijn rijbewijs inleveren.

Rond 13.00 uur zagen politiemensen ter hoogte van Nieuwegein een automobilist met een behoorlijke snelheid over de A2 rijden, komende uit de richting van Vianen en gaande in de richting van Utrecht. Zij constateerden dat de bestuurder met een (al gecorrigeerde) snelheid van 160 km.u reed, terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/u geldt.

De bestuurder, een 28-jarige man uit Amsterdam, werd aan de kant gezet. Gezien de zwaarte van de overtreding, werd de man zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man gaf als reden voor zijn hoge snelheid aan dat hij haast had.

Man mishandeld

LOPIK In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari is een man mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Rond 02.00 uur reden politiemensen over de Rolafweg Noord. Daar werden ze aangesproken door een man die hen een man met een bloedneus aanwees. De man, 20 jaar oud en afkomstig uit Polsbroek, vertelde dat hij woorden had gehad met een jongen, dat dit was uitgedraaid op een vechtpartij tussen beiden. Daar hield de Polsbroeker een bloedneus aan over. Ter plaatse werd de verdachte van de mishandeling, een 17-jarige jongen uit Woerden, aangehouden. Hij is op het politiebureau ingesloten.