Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 februari 2002


Politie houdt verdachten van inbraak aan Oegstgeest
De politie heeft op vrijdagavond 15 februari rond 23.00 uur op een terrein aan de Oude Rijnsburgerweg een 22 jarige Leidenaar en een 28-jarige man uit Schotland aangehouden. Beiden worden er van verdacht kort daarvoor in een op het terrein gevestigde woonunit van een 20-jarige man uit Oegstgeest te hebben ingebroken. De unit was doorzocht. Niet bekend is of er ook iets is weggenomen. De politie onderzoekt dit evenals de aanleiding voor de inbraak.

Diefstal vanuit woning Sassenheim
In de late middag van zaterdag 16 februari werd er een diefstal gepleegd vanuit een woning aan de Rijksstraatweg. De diefstal werd vermoedelijk gepleegd op het moment dat de bewoonster haar hondje even uitliet. Toen zij de oprijlaan naar de woning weer opliep kwam haar een auto tegemoet waarin een man en een aantal vrouwen zaten. Binnen ontdekte de bewoonster de diefstal.

Keren onder invloed loopt verkeerd af Sassenheim
De politie hield op zaterdag 16 februari rond 22.00 uur op de Meidoornlaan een 50-jarige automobilist uit Sassenheim aan. De man was tijdens het keren tegen een geparkeerde auto gereden. Agenten constateerden dat de man vermoedelijk te veel gedronken had. Bij een ademanalyse aan het bureau kwam de man tot 495 ug/l.. Te veel. In het verkeer is de limiet 220 ug/l.. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Geweldpleger aangehouden Noordwijkerhout
De politie hield op zondag 17 februari rond 15.15 uur op de 's-Gravendamseweg een 32-jarige man uit Lisserbroek aan. De man wordt er van verdacht kort daarvoor op zijn plaats van aanhouding een 40-jarige man uit Noordwijkerhout tijdens een onderlinge vechtpartij te hebben mishandeld. Daarbij liep het slachtoffer letsel op aan het hoofd en het gezicht. De politie onderzoekt de aanleiding tot de vechtpartij.

Keukenbrand Hillegom
In een keuken van een woning aan de Weeresteinstraat ontstond op zondag 17 februari rond 17.45 uur brand. Vermoedelijk is het vuur ontstaan in een op het vuur staande pan met vet. De bewoners konden de woning op tijd verlaten. De brandweer bestreed het vuur.

Beroving Leiden (D4)
Op zaterdag 16 februari om 05.30 uur heeft zich een 29-jarige man uit Leiden op het politiebureau gemeld dat hij kort daarvoor was overvallen door een man met een mes. De aangever kwam lopende vanuit de Pieterkerkchoorsteeg in de richting van de Breestraat toen een ongeveer 30-jarige man in tegengestelde richting zijn kant uit kwam lopen. Hij sprak de aangever aan en vroeg hem om geld. Toen de aangever dit niet wilde geven trok de man een mes en bedreigde de aangever. De aangever heeft onder bedreiging van het mes zijn portemonnee afgegeven waarna de overvaller is weggelopen in de richting van de Breestraat.De aangever heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Ongeval Leiden (D4)
Op zaterdag 16 februari om 06.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat er op de Kooilaan in Leiden een ongeval met gewonden had plaats gevonden. Ter plaatse bleek dat twee vriendinnen van 17 jaar afkomstig uit Leiden en Leiderdorp op het fietspad op de Kooilaan reden toen door zeer waarschijnlijk een overmaat aan alcohol beide fietsen elkaar raakten. De meisjes vielen en kwamen ongelukkig op het wegdek terecht .Ambulance personeel hebben de beide meisjes onderzocht waarna ze beiden na onderzoek verder konden. Politieagenten hebben de meisjes met de auto naar huis gebracht.

Vechtpartij Leiden (D4)
Een 39-jarige man uit Wassenaar is zaterdag 16 februari rond 16.00 uur mishandeld door drie of vier mannen. Hij reed in zijn auto over de Uiterstegracht toen iets zijn auto raakte. Dit bleek later een met water gevulde ballon te zijn. Hij sprak een groepje van drie mannen hierop aan. Volgens de Wassenaarder zou één van hen de ballon gegooid hebben. De drie mannen begonnen hem te slaan en het slachtoffer is op de grond gevallen. Een vierde man zou zich bij de vechtpartij hebben gevoegd en gedreigd hebben de Wassenaarder te steken. Twee Leidse vrouwen van 21 en 41 jaar zijn vervolgens tussen de mannen gesprongen en hebben de daders weggejaagd. Het slachtoffer heeft aan de vechtpartij meerdere blauwe plekken in het gezicht en op de rest van lichaam opgelopen. Een man die kort na de vechtpartij werd aangehouden, bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Aanhouding Leiden (D4)
De politie heeft zaterdag 16 februari rond 21.30 uur een 17-jarige Leidenaar aangehouden. Na een melding dat er twee mannen op het dak van een school aan de Storm Buysingstraat zouden lopen, heeft de politie de omgeving van de school afgezocht. Hierbij zag men twee verdachten wegrennen. Een van hen, de 17-jarige Leidenaar, kon op de Doktor Lelylaan worden aangehouden. Nader onderzoek bij de school wees uit dat er op het dak gelopen was en dat een toegangshek was geforceerd.

Inbraak Leiden (D4)
Zondagavond 17 februari is in een woning aan de Bazelstraat ingebroken. De bewoner kwam rond 23.30 uur thuis en zag dat een raam opengebroken was. De hele woning is doorzocht. Men heeft onder andere een videorecorder en een televisie meegenomen.

Vechtpartij in woning Alphen a/d Rijn (D5)
Op zondag 17 januari om 23.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat in een woning op het Pannewerk in Alphen a/d Rijn een ruzie was ontstaan tussen twee vrienden. Ter plaatse bleek dat een 36-jarige man op bezoek was bij zijn 43-jarige vriend toen er een woordenwisseling ontstond. De 36-jarige man gaf hierop zijn vriend een vuistslag in zijn gezicht waarbij letsel aan het gezicht van zijn vriend ontstond. De ambulancedienst heeft de 43-jarige man ter controle meegenomen naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp. Het slachtoffer heeft geen aangifte gedaan tegen zijn vriend aangezien zijn vriend erg geschrokken was.

Inbraak horecagelegenheid Alphen a/d Rijn (D5)
Op maandag 18 februari om 02.00 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een inbraak in een horecagelegenheid aan de van Nesstraat in Alphen a/d Rijn. Toen de sleutelhouder na een inbraakalarm van zijn bedrijf ter plaatse ging kijken bleek de glazen voordeur te zijn ingeslagen. Uit de horecagelegenheid is geld weggenomen. Er zijn 's-nacht door een vaste camera in het bedrijf video-opnamen gemaakt. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Aanhoudingen na burenconflict Alphen aan den Rijn (D3)
Een 35 jarige inwoner van Alphen is vrijdag 15 februari omstreeks 22.30 uur aangehouden op verdenking van mishandeling. Bij een conflict tussen de man en zijn echtgenote werd er bemiddelend opgetreden door een 55 jarige buurvrouw. Het gesprek mondde echter uit in een handgemeen tussen de man en de buurvrouw. De vrouw heeft aangifte gedaan van mishandeling en liep verwondingen aan haar been en elleboog op. De man meldde zich op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. Hij heeft verklaard dat hij de vrouw aan haar jas en been heeft getrokken. De politie maakt proces-verbaal op.

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3)
Een 23 jarige automobilist uit Leiderdorp is zaterdag 16 februari omstreeks 04.35 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij met zijn auto op de Hoge Rijndijk reed. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 415. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D3)
Een 43 jarige automobilist uit Ter Aar is zaterdag 16 februari omstreeks 07.00 uur aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man werd gecontroleerd toen hij met zijn auto op de Eisenhowerlaan reed. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 530 te hebben. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod. Zondag 17 februari werd op het Burg. Visserpark een 33 jarige automobilist uit Hazerswoude-Rijndijk gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij had een ademalcoholgehalte van 857. Bij hem werd naast het proces-verbaal en het rijverbod het rijbewijs ingenomen.

Aanrijding met letsel Alphen aan den Rijn (D3)
Zaterdag 16 februari vond omstreeks 14.30 uur een aanrijding plaats op de Pr. Kennedylaan. Een 79 jarige automobilist uit Alphen reed op de Planetensingel in de richting van de Edelstenensingel. Hij verleende bij de kruising met de Kennedylaan geen voorrang aan een 29 jarige automobilist, eveneens afkomstig uit Alphen. Een aanrijding was het gevolg. Beide bestuurders zijn voor controle naar het Elisabeth Ziekenhuis vervoerd. Beide auto's zijn flink beschadigd en werden afgevoerd.

Aanrijding met alcoholgebruik Aarlanderveen (D3)
Zondag 17 februari vond omstreeks 05.30 uur een aanrijding plaats op de Steekterweg. Een 34 jarige automobilist uit Ter Aar reed vanuit de richting Bodegraven en was ter hoogte van een flauwe bocht naar links rechtdoor gereden. Gevolg was een aanrijding met twee geparkeerd staande auto's. De man was na de aanrijding doorgereden naar de Oostkanaalweg. Hij werd daar aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. Hij had een ademalcoholgehalte van 420. De man krijgt een proces-verbaal en een rijverbod.

Inbraak woning Leiderdorp (D5)
Op maandag 18 februari om 04.00 uur kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een woning op de Brugwacht in Leiderdorp. Ter plaatse bleek dat de daders middels het keukenraam de woning waren binnen gekomen. Toen de daders in de woonkamer kwamen is het luid alarm afgegaan waardoor de bewoners wakker werden en polshoogte gingen nemen. Hierdoor zijn de daders zonder buit weggegaan.De technische recherche stelt een onderzoek in naar mogelijke sporen.

Fietskijkochtend politiebureau Lekkerkerk Lekkerkerk (D2)
Regelmatig geeft de politie het publiek gelegenheid om te kijken of een voorgoed verloren gewaande fiets niet toch op het politiebureau staat gestald. De politie van Lekkerkerk heeft op zaterdag 2 maart van 10.00 tot 12.00 uur zo'n fietskijkochtend. Het politiebureau is gevestigd aan de Koninginneweg 2.

Auto gestolen Zevenhuizen (D2)
Uit een loods aan het Noordeinde werd op vrijdag 15 februari tussen 15.45 en 17.00 uur een auto weggenomen. Insluipers kwamen een naastgelegen woning binnen en pakte daar de autosleutels weg. Vervolgens werd de auto weggenomen. Ook mist de bewoner twee slijptollen. De politie stelt een onderzoek in. Het voertuig staat gesignaleerd.

Bedrijfsinbraak Gouda (D2)
Bij een bedrijfsinbraak in de nacht van zaterdag 16 februari heeft de politie een 22-jarige man uit Gouda en een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De politie kreeg een melding van een inbraak aan de Dubbele Buurt waarbij een getuige twee personen zag weglopen. De politie zag vervolgens de twee mannen lopen over de Groeneweg en wilde tot aanhouding overgaan. De 25-jarige man verzette zich hevig waarna er een politiehond moest worden ingezet. De politie kon hierna ook deze verdachte aanhouden. Uit het bedrijf was een geldlade met een geldbedrag weggenomen. Het geld werd bij een van de verdachte teruggevonden.Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval Gouda (D2)
Een 23-jarige bromfietster uit Gouda heeft bij een aanrijding met een 9-jarige stepper uit haar woonplaats hoofdletsel opgelopen. De jongen reed met zijn step aan de rechterzijde van de Achterwillenseweg. De bromfietster reed eveneens over deze weg achter de stepper in de richting van het Gloriantplantsoen. Voor de kruising wilde de stepper vanaf de linkerzijde van de weg de weg oversteken richting het trottoir. De bromfietster botste met haar bromfiets tegen de achterzijde van de step waardoor zij ten val kwam. Bij de val verloor zij haar helm. De Goudse werd met hoofdletsel overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Motorrijders ten val Bodegraven (D2)
Twee motorrijders uit Lisse en Nootdorp zijn op zaterdag 16 februari omstreeks 15.35 uur ten val gekomen op de Goudseweg. De twee reden vanaf het tankstation weg in de richting van Bodegraven waarbij de 33-jarige Nootdorper voorop reed. De 27-jarige Lissenaar reed net na de kruising tegen het achterwiel van de Nootdorper. Hierdoor kwam beiden ten val. Vermoedelijk werd een fout gemaakt bij het remmen. Bij de Lissenaar bleek de arm uit de kom te zijn geraakt. Deze werd in de ambulance weer teruggezet. De Lissenaar is voor controle overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De Nootdorper bleef ongedeerd. Zijn motor liep lichte schade op. De motor van de Lissenaar liep schade op aan de gehele linkerschade.

Diefstal uit woning Moerkapelle (D2)
Bij een insluiping in een woning aan de Wilhelminastraat op vrijdagmiddag 15 februari werd een handtas weggenomen. Men kwam de woning binnen via een onafgesloten achterdeur.

Diefstal uit woning Reeuwijk (D2)
In een woning aan de 's-Gravenbroekseweg werd tussen vrijdag 15 februari 16.30 uur en zaterdag 16 februari 15.50 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Vervolgens werd de woning doorzocht. Weggenomen werden onder andere boekenbonnen, een trouwboekje en autopapieren.

Aanhoudingen Reeuwijk (D2)
Bij een alcoholcontrole op de Raadhuisweg in Reeuwijk vrijdag 15 februari ging een 22-jarige man uit Schoonhoven ervandoor nadat was vastgesteld dat hij onder invloed achter het stuur zat. De man vluchtte een sloot door en werd korte tijd later met hulp van een politiehond op een nabijgelegen sportterrein opgepakt. Ook zijn bijrijder; een 23-jarige Alphenaar, is gearresteerd. De man bemoeide zich met de arrestatie van zijn vriend en sloeg daarbij een verkeersassistent met de vuist in het gezicht. De Alphenaar heeft de nacht in de cel doorgebracht. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Binnenkort moet hij voor justitie verschijnen.

Het water in Gouda (D2)
Een 26-jarige man uit Gouda probeerde zaterdagavond 16 februari de controle op het gebruik van alcohol letterlijk te ontduiken. Toen de automobilist op de Rotterdamseweg het stopteken kreeg, sloeg hij snel af de Bosweg in. Hij vluchtte de auto uit en stapte de vijver op de hoek van de Rotterdamsweg en de Bosweg in. Toen even later de verkeersassistenten bij zijn lege auto kwamen, lag de man op zijn rug in het water en probeerde onopgemerkt te blijven. Ondanks alle moeite is dat niet gelukt en werd de Gouwenaar aangehouden. De man, die inderdaad onder invloed was, zal ook de boete van 190 Euro niet ontlopen.

Inbraak Ouderkerk ad IJssel (D2)
Op zaterdag 16 februari is tussen 17.15 uur en 19.15 uur ingebroken in een woning aan de Oudelandseweg in Ouderkerk ad Ijssel. Door de voordeur van de woning te forceren werd toegang tot de woning verkregen. De daders werden gestoord door de thuiskomst van de bewoners waardoor niets ontvreemd is.

Inbraak Waarder (D2)
Op zaterdag 16 februari is ingebroken in een woning aan de Prins Bernardstraat in Waarder. Door een raam aan de achterzijde van de woning te forceren, werd toegang tot de woning verkregen en werd het huis doorzocht. Hierbij werden onder andere geld, sieraden en een mobiele telefoon ontvreemd.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
In een woning aan het Margrietveld is tussen zaterdagmiddag 16 en zondagavond 17 februari ingebroken. De achterdeur bleek geforceerd te zijn. De hele woning is doorzocht. Er is echter niets meegenomen.

Inbraak Waddinxveen (D2)
In een woning aan de Akkerwinde is zondagavond 17 februari ingebroken. Men is binnengekomen door een ruit te vernielen. Uit de woning is alleen een etui meegenomen. Verder zijn wel meerdere vertrekken doorzocht.

Onder invloed Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Een 27-jarige man uit Utrecht is zondag 17 februari rond 22.40 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man ree dover de Rijksweg A20. Hij slingerde over de rijstroken en de vluchtstrook. De politie heeft hem bij de afslag naar Gouda aangehouden. De eerste ademtest gaf aan dat hij gedronken had. De ademanalyse aan het politiebureau lukte vervolgens niet. Ook een bloedproef mislukte waarna men de man een urinetest heeft afgenomen.

Politie houdt inbreker aan Gouda
De politie hield op zaterdag 16 februari rond 23.30 uur in een woning aan de Platteweg een 33-jarige Gouwenaar aan. De man had een aantal ruiten van de woning vernield en was daarna de woning binnengegaan. In de woning had hij zich te goed gedaan aan een rijstmaaltijd. Of er verder nog iets vermist wordt uit de woning is niet bekend. De verdachte is ingesloten.

Inbraak in woningen Nieuwerkerk aan den IJssel
Van zaterdag 16 op zondag 17 februari werd er ingebroken in een woning aan het Dalkruid en de Bronmos. In beide gevallen werd een deur werd opengebroken om in de woningen te kunnen komen. Uit de woningen is een digitale fotocamera, een mobiele telefoon en geld gestolen.

Inbraak in woning Schoonhoven
Van zaterdag 16 op zondag 17 februari werd er ingebroken in een woning aan de Opweg. Een deur werd opengebroken om in de woning te kunnen komen. Uit de woning is in ieder geval geld, zijn sieraden en is een laptop gestolen.

Politie houdt inbrekers in spé aan Lekkerkerk
De politie hield op zondag 17 februari rond 03.45 uur, bij een winkel aan de Wilhelminastraat een 16-jarige jongen uit Lekkerkerk en een 14-jarige jongen uit Elst aan. Zij worden er van verdacht kort voor hun aanhouding te hebben geprobeerd in te breken in de winkel. De eigenaar van de winkel ontdekte de jongens die zich daarop uit de voeten maakte. Vermoedelijk is er niets uit de winkel weg kunnen nemen. De eigenaar ontfermde zich over de scooter waarmee de jongens vermoedelijk gekomen waren. Na enige tijd verschenen ze inderdaad om hun eigendom. De politie rekende de jongens vervolgens in.

Brand in auto en container Reeuwijk
Op zondag 17 februari rond 03.45 uur ontstond op een parkeerterrein aan de Tormentil brand in een geparkeerde auto. De brandweer bestreed het vuur. De auto, eigendom van een 72-jarige Reeuwijker, liep flinke brandschade op. Nog tijdens dit incicent kreeg de politie en de brandweer de melding van brand in een container aan de Zwanebloem. Ook hier werd door de brandweer handelend opgetreden. Bij de laatste brand wordt gedacht aan brandstichting. De oorzaak van de autobrand is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar.

Auto te water Nieuwerkerk aan den IJssel
Op zondag 17 februari rukten brandweer, politie en ambulance uit naar een auto die in het water langs de 2e Tochtweg gedeeltelijk onder water lag. De auto bleek leeg te zijn. Korte tijd later meldde zich de eigenaar van de auto, een 31-jarige man uit Rotterdam. Deze vertelde dat zijn broer, een 36-jarige Rotterdammer, in de fout was gegaan omdat hij niet bekend was met het rijden in een automaat. Bij het keren op een dam ging het fout. De auto werd op het droge getild.

Straatroof Gouda
Een 17-jarige jongen uit Gouda is op zondag 17 februari rond 13.15 uur het slachtoffer geworden van een straatroof. Op de Kleiweg werd hij op zijn fiets tegengehouden door een groep jongeren. Na een aantal vragen wilde men gebruik maken van zijn mobiele telefoon. De Gouwenaar vertelde ze deze niet te hebben. Dit geloofden zij niet en doorzochten zijn zakken. Eén jongen vond toen de mobiele telefoon in één van zijn zakken en ging er meer vandoor. Een korte achtervolging op de jongen door de Gouwenaar mocht niet meer baten.

Van paard gevallen Stolwijk
Een 24-jarige vrouw uit Stolwijk is op zondag 17 februari rond 13.40 uur aan de Kietvitslaan van haar paard gevallen die ze op dat moment bereed. Met onbekend letsel is het slachtoffer overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.