Ingezonden persbericht


Dupaco gaat Stratus servers distribueren
Topdistributeur richt zich met name op entry-level fouttolerante server

Leusden, 18 februari 2002 - Dupaco distribution bv, distributeur van onder andere ISP-, ASP-, connectivity- en security-oplossingen, gaat in Nederland de ftServers van Stratus distribueren. Stratus Technologies, Inc., sinds 1980 leverancier van fouttolerante systemen, brengt deze hoog beschikbare servers voor het Microsoft® Windows® 2000 platform sinds kort op de markt. De onderneming biedt hiermee een oplossing voor de groeiende vraag naar hoog beschikbare en fouttolerante servers voor bedrijfskritische toepassingen. Bovendien gaan beide bedrijven samen marketingactiviteiten - zoals seminars
- organiseren.

"Een Stratus ftServer maakt het voor eindgebruikers met basisconfiguraties mogelijk een hardwarebeschikbaarheid van 99,999% te realiseren. Daarbij komt dat het entry-level model van Stratus, de ftServer 3200, een zeer lage TCO (Total Cost of Ownership) heeft waardoor Stratus de clusterconcurrentie ver achter zich laat. Ik ben dan ook verheugd dit kwalitatief hoogstaande product in ons aanbod te kunnen opnemen", aldus Bart van Rheenen, Algemeen Directeur van Dupaco Holding B.V.

Meer geavanceerde configuraties van de ftServer bieden zelfs een beschikbaarheid tot 99,9999%. Beide niveau's van beschikbaarheid worden door Stratus zonder problemen zwart-op-wit gegarandeerd door strikte Service Level Agreements, iets waar een clusterleverancier alleen maar van kan dromen. "Wij geloven zo sterk in dit product dat we inmiddels zelf ook een ftServer hebben aangeschaft", voegt van Rheenen nog toe.

"Bij een cluster wordt ervan uitgegaan dat downtime er altijd zal zijn, vervolgens wordt geprobeerd die downtime zoveel mogelijk te beperken. Wij gaan juist uit van het tegenovergestelde: hoe kunnen we downtime geheel uitsluiten?", aldus Ron Heg, Country Manager van Stratus Technologies in de Benelux.

Met de aanwinst van Dupaco als partner ziet Stratus zich verzekerd van een goed afzetkanaal voor de onlangs gelanceerde ftServers. Heg vervolgt: "Dupaco heeft sinds haar oprichting in 1985 een enorme expertise én een klantenkring van zo'n 1700 resellers opgebouwd, waarmee ze tot de top van serverdistributeurs in Nederland behoort. Met name die omvangrijke klantenkring maakt Dupaco tot één van onze belangrijkste partners. Hiermee bereiken we in één keer het grootste deel van de resellers in Nederland."

Dupaco zal zich met name richten op het entry-level model dat zo uit de doos kan worden gebruikt; de ftServer 3200. Deze server - verkrijgbaar vanaf US $18000 - is gebouwd op basis van de 800 MHz Intel® Pentium(tm) III processor en is leverbaar in één- of tweeweg symmetrische multiprocessing (SMP) configuraties. Het compacte 8-U ftServer 3200 model, geconfigureerd met dual-modulaire redundantie van alle belangrijke componenten en subsystemen, is verkrijgbaar in zowel een staande als een rack uitvoering.

Over Stratus Technologies
Stratus Technologies biedt haar klanten een bewezen reeks continu beschikbare computerplatforms, applicatie-oplossingen, professionele services en technologieën voor missie-kritische zakelijke activiteiten. Veel van de klanten van Stratus zijn zeer gerenommeerde marktleiders zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs in Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Stratus Technologies International, middels de 24-7 Technology Division houdt zich bezig met het in licentie aanbieden van haar geavanceerde technologie voor fouttolerantie aan andere technologiebedrijven. Stratus heeft kantoren en een uitgebreid netwerk van customer service centers verspreidt over de hele wereld en heeft 950 medewerkers in dienst. Voor meer informatie over Stratus kunt u een bezoek brengen aan www.nl.stratus.com.

Over Dupaco distribution bv
Dupaco distribution bv (www.dupaco.nl) levert sinds 17 jaar high end oplossingen voor I.T. platformen via het I.C.T. kanaal en heeft als competentie gebieden operating systems, connectivity, computer systems, management en migratie tools en security ten behoeve van high availibility systems en secure networks.
Tevens is Dupaco geautoriseerd trainingscenter voor Microsoft (CTEC) maar is ook Linux Open Learning Center en geautoriseerd trainingscenter voor Symantec.
Daarnaast biedt Dupaco uitgebreide ondersteuning en detacheringsmogelijkheden. Het bedrijf is gevestigd in Leusden en er zijn ruim veertig mensen werkzaam.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Laurens ten Hagen
Dupaco distribution bv
Tel: +31 (0)33-4948888
E-mail: Laurens@dupaco.nl

Stratus en Stratus ftServer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Stratus Computer Systems, S.à r.l. Alle overige gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Microsoft en Windows zijn hetzij gedeponeerde handelsmerken hetzij handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere merk- en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectieve houders.