Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 18-02-2002 Persbericht 16 februari 2002

Eindhoven: Jongen aangehouden bij inbraak bouwkeet Vrijdagavond rond 20.10 uur is op een bouwterrein aan de Puttensedreef een 16-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij was bezig in te breken in een bouwkeet die op een afgesloten terrein stond. Een beveiligmedewerker betrapte de twee tijdens zijn ronde. Ze hadden een luik opengebroken en een raam van de keet vernield. Ze hadden nog niets buit kunnen maken. De kompaan van de dader is ontkomen. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanranding
Vrijdagavond rond 21.15 uur is in de Hoogstraat een 52-jarige vrouw uit Eindhoven aangerand door een nog onbekende man. De vrouw werd ter hoogte van de Lambertuskerk van achteren door de dader vast gepakt. Hij betastte de vrouw. De vrouw wist de dader te trappen en daarna te ontsnappen.

Eindhoven: Aanrijding met politieauto
Vrijdagavond rond 21.45 uur zijn twee politieagentes, een 12-jarig jongetje en haar 8-jarig zusje allen uit Eindhoven gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Bisschop Bekkerslaan en Franklin D Rooseveltlaan. De politieauto reed met optische en akoestische signalen op de Bisschop Bekkerslaan komende uit de richting van de Kennedylaan. De politieauto werd op de kruising aan de zijkant aangereden door een 41-jarige automobilist uit Eindhoven. De politieauto kwam daarbij op zijn kant terecht. Een agente is door de brandweer en ambulancepersoneel uit het wrak bevrijd. Het 12-jarig jongetje brak een been en zijn zusje liep een lichte hersenschudding op. Een agente liep een gebroken rib en een zwaar gekneusd borstbeen op. De andere agente liep een zware hersenschudding en hoofdletsel op. Alle gewonden werden naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en Veldhoven getracht. De kruising bleef tot 3.00 uur afgesloten in verband met onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Eindhoven: Vals bankbiljet van 50 euro
Bij een winkel aan de Rechtestraat is vrijdag door een nog onbekende klant betaald met een vals bankbiljet van 50 euro. Het valse biljet werd pas na het opmaken van de kas ontdekt. Het biljet is voor onderzoek naar de technische recherche.

Eindhoven: Diefstal autos
Vrijdagavond tussen 19.00 en 22.00 uur is op de Antoon Coolenlaan een groene BMW 525i met het kenteken XL-57-XY gestolen. Vrijdagavond tussen 20.50 en 23.30 is op de Raiffeisenstraat een grijze Opel Kadett met het kenteken TV-77-VP gestolen.

Eindhoven: Gestolen bromfiets
Zaterdagmorgen om 3.30 uur zijn in de Edisonstraat een 38-jarige en een 28-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Agenten zagen de twee met een bromfiets sjouwen. De bromfiets was nog met een kabelslot gesloten en bleek van diefstal afkomstig te zijn. De bromfiets is in beslaggenomen en de 28-jarige kon na verhoor op het politiebureau naar huis. De andere verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Verdachte van tasjesroof aangehouden Vrijdagavond rond 23.00 uur is op de Gestelsestraat een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht rond 22.30 uur op de Karel de Grotelaan een 53-jarige Eindhovense van haar tas te hebben beroofd. De vrouw kwam uit een winkel van een tankstation en was bezig haar tas in een fietstas te stoppen. De dader rukte met geweld de tas uit haar handen. In de tas zaten enkel identiteitspapieren en persoonlijke spullen van het slachtoffer. Aan de hand van het signalement kon de verdachte korte tijd later worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Son: Diefstal auto
Vrijdagmiddag tussen 17.00 en 18.00 uur is in Son op een parkeerterrein op het Ekkersrijt een groene Nissan Patrol met het kenteken PE-BE-18 gestolen.

Someren: Inbraak in woning
Vrijdag tussen 17.00 en 20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Tuinstraat in Someren. De inbrekers braken het slot van de voordeur open en ook een raam aan de achterkant van de woning. De inbrekers zijn aan de haal gegaan met een videocamera, een gsm, sieraden en ongeveer 25 euro.

Waalre: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 2.00 uur is op de Valkenswaardseweg in Waalre een 46-jarige vrouw uit Eindhoven bekeurd voor het rijden onder invloed. De vrouw blies tijdens een controle 1,3 promille. Ze heeft haar rijbewijs moeten inleveren en tegen haar wordt bovendien proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Inbraken
Zaterdagmorgen rond 2.50 uur is ingebroken in een winkel aan het St Jozefplein. De voordeur van de winkel werd opengebroken. Het alarm ging af waarop de daders zich vermoedelijk uit de voeten hebben gemaakt. De eigenaar van de winkel mist geen spullen. In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Spaarpot. De inbrekers gooiden een ruit in. Binnen werd van drie vrachtautos het dekzeil kapotgesneden. De inbrekers hebben een doos met serviesgoed buit gemaakt.

Helmond: Brand
Zaterdagmorgen rond 4.25 uur brak brand uit in een leegstaand schoolgebouw aan het Nieuwveld in Helmond. De brand, die gepaard ging met flinke rookontwikkeling, werd door de brandweer bestreden. Er trad geen gevaar op voor naastgelegen panden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.