Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Dertien atleten naar EK indoor

(19-02-2002)

Na een zorgvuldige afweging heeft de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU) dertien atleten uitgenodigd voor de Europese kampioenschappen indoor van 1 t/m 3 maart in Wenen. Naast de atleten die al eerder aan de richtprestatie hebben voldaan of waren voorgeselecteerd zijn ook Rutger Smith (kogelstoten) en Gregory Sedoc (60m horden) uitgenodigd om deel te nemen.

De oranje afvaardiging bestaat daarmee uit:

onderdeel: atleet: Prestatie: 60 meter Martijn Ungerer 6.65 sec. Troy Douglas 6.72 sec. Virgil Spier 6.70 sec. 60 meter horden Marcel van der Westen 7.68 sec. Gregory Sedoc 7.76 sec. Virgil Spier 7.76 sec. 800 meter Arnoud Okken 1.47.48 min. Bram Som 1.47.55 min. Hoogspringen Wilbert Pennings 2.31 meter Polsstokhoogspringen Monique de Wilt 4.44 meter Laurens Looije 5.60 meter Christian Tamminga 5.60 meter Kogelstoten Lieja Koeman 18.18 meter Rutger Smith 19.40 meter

De KNAU heeft vooraf richtprestaties bekend gemaakt om uitgezonden te worden naar het EK indoor. Voor jonge talentvolle atleten wordt er daarnaast ook gelet op het belang van wedstrijdervaring. Het EK indoor is een van de weinige toernooien waar jonge atleten kennis kunnen maken met een wedstrijd van internationaal niveau.

Rutger Smith kwam slechts tien centimeter tekort voor de richtprestatie bij het onderdeel kogelstoten. Op basis van zijn prestatiepaspoort en potentie voor de toekomst heeft de technische staf besloten om hem naar Wenen af te vaardigen. De prestaties van Gregory Sedoc laten een duidelijke progressie zien. Tijdens de Nederlandse kampioenschappen indoor zat hij slechts zeshonderdste van de richtprestatie af. Sedoc is een atleet uit de Jong Oranje selectie met mogelijkheden voor de toekomst.

Virgil Spier had de richtprestatie voor de 60m al gehaald, maar zat op de 60m horden slechts zeshonderdste van de richtprestatie. Hij is daarom uitgenodigd om ook op dit onderdeel van start te gaan