Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PvdA

Den Haag, 14 februari 2002

PvdA-DELEGATIE MET WOUTER BOS IN EINDHOVEN

Dinsdag 19 februari bezoekt staatssecretaris van Financiën Wouter Bos met de PvdA-kamerleden Staf Depla, Nebahat Albayrak, Jeroen Dijsselbloem en Usman Santi Eindhoven. Ook de kandidaat-kamerleden Diederik Samsom en Roos Vermeij maken deel uit van de PvdA-delegatie. Het bezoek start met vijf verschillende schoolbezoeken.

Zo begint Staf Depla het bezoek om 11.15 uur in het St. Joris Pleincollege, Roostenlaan 296. Hier zal hij de leerlingen vertellen hoe een dag van een kamerlid eruit ziet en discussiëren de leerlingen over onderwerpen die zijzelf inbrengen. Wouter Bos gaat om 12.45 uur naar de afdeling Wiskunde van de Fontys Hogescholen aan de Sterrenlaan. Hier zal hij zijn dag als staatssecretaris beschrijven en ingaan op vragen van studenten. Tezelfdertijd bezoekt Nebahat Albayrak de afdeling Sociaal-culturele en maatschappelijke dienstverlening van het ROC aan de Sterrenlaan, gaat Diederik Samsom naar de afdeling Fysica van de TU, Den Dolch 2, en zal Jeroen Dijsselbloem de leerlingen van het Eckhart Pleincollege, Damocleslaan 3, wederwaardigheden over het kamerwerk vertellen en ingaan op vragen van de leerlingen.

Om 15.00 uur komt de delegatie bijeen in WIRO Zalencentrum, Sint Wirostraat 2. Zij worden daar onder meer ontvangen door wethouder Jan den Biggelaar en PvdA-fractievoorzitter Martijn van Dam.

Vervolgens bezoeken PvdA-ers enkele wijken in Eindhoven. Usman Santi en Jeroen Dijsselbloem gaan naar een buurtwinkel en hebben huiskamergesprekken in de wijk Tivoli, Staf Depla en Roos Vermeij gaan huiskamergesprekken aan in de wijk Lakerlopen terwijl Nebahat Albayrak en Diederik Samsom dergelijke gesprekken voeren in de wijk Bennekel. Deze wijkbezoeken beginnen om 16.00 uur.

Wouter Bos gaat naar het Verzorgingshuis Cees van Liendenflat in de wijk Woensel Zuid. Hier zal hij om 16.00 uur in gesprek gaan met en vragen beantwoorden van bewoners over onder meer de herziening van het erfrecht.

Om 17.45 uur komt de delegatie weer samen, ditmaal in zaal De Harmonie, Hoogstraat 310. Hier is voor de pers gelegenheid met hen te praten over het bezoek aan Eindhoven.

Voor verdere informatie: Altie Blanken 06-21 56 69 51