Ingezonden persbericht


BAKKERIJ DAGEN 19 EN 20 FEBRUARI 2002 IN BRABANTHALLEN

De bakkerijbranche staat momenteel bol van ontwikkelingen. De dag van de warme bakker, het nieuws dat bakkers kortere baktijden tegemoet kunnen zien, de daarmee gepaard gaande wijzigingen in bedrijfsvoering en de nog steeds toenemende schaalvergroting maken duidelijk dat het vak aan vernieuwing onderhevig is.

Op 19 en 20 februari aanstaande vindt het nationale vakevenement voor de bakkerijbranche, de Bakkerij Dagen plaats in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het jaarlijkse evenement dat eens in de vier jaar wordt afgewisseld met de grotere Bakkerij Beurs, presenteert een compleet aanbod uit alle segmenten van de branche.
Bruidstaarten, broodjes, fraaie versieringen; de beurs geeft een breed overzicht van het vak als bakker en alles wat daarbij komt kijken.

Beste patissier van Nederland
Op de openingsdag van de beurs vindt de finale plaats van de Dutch Pastry Award, de wedstrijd onder patissiers en banketbakkers, georganiseerd door het Nederlands Patisserie Team (NPT). Met de opdracht 'een vrije interpretatie van dans en/of muziek', valt te verwachten dat er bijzonder levendige, kleurige en fraaie showstukken vervaardigd zullen zijn. Als altijd dienen deelnemers aan de Dutch Pastry Award een eetbaar showstuk en twee identieke taarten te ontwerpen, waarna een vakjury tijdens de eerste beursdag rond het middaguur bekend maakt wie zich 'beste patissier van Nederland 2002' mag noemen. Onder leiding van Nederlands Patisserie Teamlid Rudolph van Veen (Life & Cooking) wordt bovendien voor het eerst de Guardian of Pastry Arts uitgereikt. Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt aan een persoon die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt voor het patisserie ambacht. Naast de stand met showstukken is er verder een 'NPT Praatcafe' waar presentaties worden gegeven over onder meer het vervaardigen van de showstukken.

Demonstratieplein
Bakkerij Dagen 2002 bevat op de beursvloer een plek waar vakgenoten kunnen bijpraten en waar zij tips en ideeen kunnen opdoen. Speciaal hiervoor worden op het zogenaamde Demonstratieplein 'smaakmakende' product-demonstraties verzorgd door leerlingen van de Vakschool Wageningen. Zo zullen iedere drie kwartier presentaties worden gegeven van het vervaardigen van hartige quiches en suikerwerk.

Perskamer en parkeren
Tijdens deze Bakkerij Dagen is de perskamer van de Brabanthal geopend. Hier krijgt u op vertoon van een perslegitimatie toegang tot Bakkerij Dagen 2002. Voor parkeerfaciliteiten, of een persmap kunt u contact opnemen met de afdeling Press & PR van Amsterdam RAI, Auke Heins, tel.: 020 - 5491212 of 06 - 44340677. De Bakkerij Dagen is op 19 februari geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op woensdag 20 februari van 10. 00 tot 18.00 uur.

Bakkerij Dagen 2002 is het enige nationale vakevenement voor de bakkerij-branche en wordt georganiseerd door Amsterdam RAI onder auspicien van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (Stichting BTF).

Met vriendelijke groet,

Auke Heins
Press & PR Manager
Amsterdam RAI
(+31 20 549 16 47
2 +31 20 644 50 59

* a.heins@rai.nl